U subotu u Apatinu 1. Festival zanatskog piva

U organizaciji Udruženja građana ,,Moj Apatin'', u subutu, 23. decembra, sa početkom u 18 sati, u svečanoj sali ,,Čović still'', održaće se Prvi festival zanatskog piva u Apatinu. Organizatori su, pored degustacije kraft piva,  pripremili i zabavni program, u okviru kog će posetioce zabavljati bend “Liga izuzetnih džentlmena” iz Niša, a podršku će im pružiti i lokalni DJ-jevi. Ljubitelji piva imaće priliku probati piva iz proizvodnje sedam kraft pivara. U pitanju su: Carstvo piva iz Novog Sada, Beerokrate, takođe iz Novog Sada, Ravangrad iz Sombora, Kabinet iz Sopota, Dogma iz Beograda, Dilemma iz Pančeva i 3beer iz Novog Sada. Ulaz na festival je besplatan.


Povodom ove manifestacije održana je konferencija za novinare, a na kojoj je govorio Vladimir Simin, predsednik UG ,,Moj Apatin''.


 

- Ideja je bila da to bude prva akcija udruženja kojom bi se predstavili građanima opštine Apatin. Smatramo da je Apatin grad piva, ali da se na tom polju veoma malo radilo, pa je ovaj festival korak napred ka promociji Apatina kao takvog. Ovim putem bih pozvao sve građane apatinske opštine da dođu u subotu i da se dobro zabave, rekao je Simin.


Udruženje građana ,,Moj Apatin'' neformalno postiji oko 10 godina, a aktivno je počelo da radi u poslednjih nekoliko meseci. Od Simina saznajemo da su neki od ranijih članova i danas aktivno uključeni u rad udruženja, da ima novih, kao i da je svaki dobronameran čovek sa novom idejom uvek dobrodošao.


-Ovo udruženje je iza sebe imalo nekoliko veoma dobrih akcija, ali je pre nekoliko godina prestalo sa radom. Želeli smo da ponovo pokrenemo celu priču i da pokušamo da pružimo nešto više Apatinu i ljudima koji žive u njemu. Sastav udruženja je vrlo šarolik i pozvao bih sve koji imaju neku dobru ideju da nam se priključe, rekao je Vladimir i dodao da su neki od prioritetnih ciljeva rada udruženja održivi razvoj lokalne zajednice, razvijanje turističkih potencijala, razvijanje kulturnih potencijala, humanitarne akcije, omladinski rad i slično.


-Trudićemo se da budemo generator dobrih stvari u Apatinu. Letos smo mogli da vidimo neke pomake, tipa organizovanja Deer and Beer festivala, uređenja gradske plaže i drugo. Pokušaćemo, kao nevladin sektor, da širimo priču sa svojim inicijativama, zaključio je Vladimir Simin na kraju našeg razgovora.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar