U Prigrevici održane kvalifikacije za zlatni kotlić  55. Apatinske ribarske večeri

Ni ona prava jesenja kiša nije mogla da spreči Prigrevčane da organizuju svoje kvalifikacije za "Zlatni kotlić" 55.Apatinskih ribarskih večeri. U konkurenciji je bilo oko 30 kotlića, ali i svi drugi zainteresovani da kuvaju za svoje društvo ravnopravno su se uključili u celu zabavu, jer ovo je pre svega bila zabava. Opšte mišljenje svih prisutnih bilo je skuvati paprikaš za društvo, dobro se zabaviti, pa ko pobedi svaka mu čast. Koliko kotlića toliko i priča.

U opuštenoj atmosferi kakvu samo Prigrevčani mogu da stvore kuva i Saša Nemeti. Kaže. Mađar koji kuva Banijcima. Ali, i oni su najavili da će već narednog dana da se revanširaju jagnjetom na ražnju. Nedaleko od njih jedan kotlić na plinu. Rekao bi neko da riba nema pravi ukus sa plina, ali društvo Nikole Borojevića ne misli tako. Kažu da Nikolin paprikaš ne bi menjali za bilokoji drugi.

Sekretar Saveta MZ Prigrevica Mile Vujaklija je pravi domaćin. Svuda stiže, i svima je na usluzi. I kad je prošlo vreme za kuvanje, stručni žiri u sastavu Ljudevit Štrumberger, Željko Barać i Robert Ham kreće u ocenjivanje uzoraka. Po aplauzu prisutnih prilikom proglašenja očigledno su svoj deo posla odradili bez greške. Uz tehničku podršku Turističke organizacije Apatin ova manifestacija je uspešno privedena kraju, a Nika Petrović predsednica SO Apatin je uručila priznanja najboljim kuvarima. Pobedio je Saša Miletić, drugi Jovica Radojčić Điđo, a treći Miloš Rakas. Oni će predstavljati Prigrevicu na finalu za "Zlatni kotlić" u Apatinu.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar