Tradicionalna Romska noć u Apatinu zakazana za sredu, 15. avgust

U organizaciji Udruženja Roma ,,Zlatno sunce'' iz Apatina, a uz podršku lokalne samouprave, u sredu, 15. avgusta, biće održana tradicionalna Romska noć.

Od Danijele Ignac, koordinatorke opštine Apatin za romska pitanja, saznajemo da će i ove godine, u okviru popularno nazvanog Kirbaja, povodom seoske slave, biti organizovano niz sadržaja.
 
- Romska noć u Apatinu iz godine u godinu okuplja sve veći broj posetilaca. I ove godine u okviru našeg programa biće organizovan izbor za kraljicu Romske noći. Već je prijavljen velik broj devojaka iz Zapadno-bačkog okruga, a očekujemo da ih bude još. Pored ovog atraktivnog izbora za miss, nastupiće romska kulturno-umetnička društva iz Apatina, Srbobrana i Novog Sada, a svoj solo nastup imaće i mladi perspektivni pevač Darko Đurđević, koji je ove godine osvojio visoko drugo mesto na Pevačkom maratonu u Apatinu, rekla je za 025info web portal Ignacova.
 
Organizatori pozivaju sve zainteresovane da u sredu, 15, avgusta, sa početkom u 19 sati, dođu u Romsko naselje u Apatinu. Ono što je zagarantovano, to je puno muzike i fantastična atmosfera, a po kojoj su Romi itekako prepoznatljivi.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar