Sombor: Rok muzej i probe

Prilikom otvaranja izložbe koja predstavlja inicijativu za osnivanje Muzeja rokenrola u Beogradu, brojni muzičari, zvanice i drugi uključeni u rokenrol stvaralaštvo, svojim prirustvom, govorima i prilozima su podržali ovu ideju.

Dejan Podlipec i Igor Olujić, priređivač Antologije somborskog rock & rolla, bili su prisutni, predstavili knjigu u izdanju Somborske biblioteke, i preneli svoja iskustva u vezi sa projektom realizovanog ovog leta. Prvi plakat koji najavljuje prvu rok svirku u Somboru davne 1964. godine sa izvođačima VIS Tajfun, kao i knjiga Antologija somborskog rock & rolla predati su za muzejsku postavku.

Budući da se deo ideje odnosio na prostor u biblioteci gde bi mladi bendovi održavali probe, kako bi se rok muzika održala u ovoj sredini, navodimo da je organizovano nekoliko početnih proba, a da će po otvaranju namenske prostorije, uz opremu koja je već nabavljena, ta prostorija biti pristupačna mladim amaterskim grupama koje sviraju rok, džez i bluz.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar