Prvog dana Ribarskih večeri podeljeno 800 besplatnih porcija ribljeg paprikaša

Miris i ukus ribljeg paprikaša, kao i pečene ribe, definitivno će biti jedno od osnovnih obeležja ovogodišnjih Apatinskih ribarskih večeri. U skladu sa samim nazivom ove značajne manifestacije, organizator se potrudio da sve bude u znaku ribe.
Već prve večeri počelo je odmeravanje veštine u kuvanju našeg nadaleko čuvenog ribljeg paprikaša. Održane su kvalifikacije za ,,Zlatni kotlić'', a ukupno je kuvalo 38 učesnika.


 

Ono što je zanimljivo je da je čak bilo i štandova koji su u velikim kazanima kuvali i prodavali riblju čorbu.


Svakako jedan od najatraktivnijih događaja, bilo je kuvanje velikog kotlića ,,Biofish'' Lavač. Glavni kuvar, gospodin Janko Pinćer, inače međunarodni prvak u kuvanju paprikaša već 15 godina unazad, otkrio nam je recept za uspeh. U veliki kotlić stalo je 200 litara vode, 120 kg ribe, 6 litara soka od paradajza, 2,5 kg slatke aleve paprike, nešto jače od kilograma ljute, 3 kg sušenog luka i 2 kg soli. Ono što je sa osmehom dodao za kraj bilo je: ,,Kuvajte srcem!''


 

Od ovih sastojaka, podeljeno je oko 800 besplatnih porcija ribljeg paprikaša, a koji je bio zaista odličan. Imali smo sreću i sami ga probati.

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar