Prvi regionalni Barcaffé Barista Cup
Lokacija: Srbija i svet
16.05.2019.

U petak, 17. maja sa početkom u 12 časova, u Bitefartcafe-u na adresi Mitropolita Petra 8, održaće se Prvi regionalni Barcaffé Barista Cup.

Kafa u kojoj uživate svakog dana prešla je dug put kako bi stigla do vaše šoljice kao što je i svaki barista prešao dug put do vrhunskog poznavaoca kafe i veštog latte artista.
 
Na kvalifikacionom takmičenju za regionalni Barcaffé Barista Cup, svoje tajne za pripremu i ukrašavanje omiljenog napitka mnogih, otkriće vam 10 najboljih barista Srbije, prema prethodnom odabiru stručnog Barcaffé žirija. 
 
Učesnike će na kvalifikacionom takmičenju u Beogradu kroz program voditi glumac Slobodan Stefanović, motivišući ih da pruže svoj maksimum.
O izboru pobednika odlučivaće stručni žiri sačinjen od Barcaffé barista. Oni će ocenjivati ukus kafe, veštinu iscrtavanja na peni, način posluživanja, kreativnost, kao i brzinu pripreme. 
 
Barcaffé Barista Cup je prvo regionalno takmičenje barista, koje se sastoji iz dve faze.
U prvoj fazi biće organizovana kvalifikaciona takmičenja u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, gde će biti odabrana po tri najbolja učesnika. 
Zatim, troje prvoplasiranih barista u sve tri zemlje će se u septembru u drugoj fazi nadmetati na finalnom susretu u Ljubljani, za prestižnu edukaciju udruženja Specialty Coffee Association u zemlji espreso kafe – Italiji. 
 
 

via GIPHY


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar