Nišlije pobednici manifestacije Srbija u ritmu Evrope

Sombor je u nedelju 25. juna bio domaćin manifestacije pod nazivom Srbija u ritmu Evrope, i to zahvaljujući učenicima gradskih osnovnih škola i osnovne škole u Svetozaru Miletiću, koji su predstavljajući Austriju, pobedili 2016. godine u Ćupriji.

Ove godine pobedu su izborili mladi Niša koji su pesmom i igrom predstavili Tursku. Glasalo se sms porukama i zbir glasova je Niš postavio na prvo mesto. Mladi iz 20 gradova Srbije, računajući i domaćine Somborce, svoje talente pokazali su pred prepunom Gradskom halom Mostonga.

Navijači iz 19 gradova i predstavnici ambasada 19 država došli su u Sombor da bodre svoje predstavnike, a još više navijača bilo je ispred malih ekrana koji su ovu svojevrsnu evroviziju mladih talenata pratili zahvaljujući direktnom prenosu TV Prva.

Takmičare, publiku u hali i ispred malih ekrana pre početka takmičenja pozdravili su gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i Nj.E. ambasador Kipra Konstantinos Eliades.

Kao što je i najavljeno Novi Pazar je predstavio Finsku, Smederevska Palanka – Francusku, Mladenovac – Belgiju, Vrbas – Bosnu i Hercegovinu, Temerin – Azerbejdžan, Ćićevac – Makedoniju, Srbobran – Nemačku, Vrnjačka Banja – Kipar, Sremska Mitrovica – Austriju, Trstenik – Australiju, a Somborci – Srbiju. Mladi Bačkog Petrovca predstavili su Švedsku, Španiju deca iz Brusa, a Portugal – Subotica. Pobednici, Nišlije – Tursku, Krupanj – Bugarsku, Bač – Dansku, Sokobanja – Grčku, Gornji Milanovac – Norvešku i Ćuprija – Crnu Goru.

Sombor je bio grad mladosti koja je poručila da su mladi Srbije talentovani, tolerantni, hrabri i odlučni, te da Srbija ima budućnost samo ako mlade, talentovane i obrazovane ljude uvažava i omogućava im šansu da sve to prethodno pobrojano, ne samo pokažu već i sprovedu u delo.

Grad Sombor se zahvaljuje svim lokalnim službama: policiji, saobraćajnoj policiji, Sportskom centru Soko, hitnoj pomoći, vatrogascima, volonterima Crvenog krsta, školama i drugima koji su pomogli da ova manifestacija prođe primereno mladosti – pesmi, igri i radosti.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar