Izabrani finalisti prvog regionalnog latte art takmičenja  Barcaffé Barista Cup
Lokacija: Srbija i svet
19.05.2019.
Prvi krug regionalnog latte art takmičenja Barcaffé Barista Cup završen je u petak 17. maja, i tom prilikom izabrano je troje finalista koji će svoje veštine prikazati na finalnom takmičenju u Ljubljani, sa ciljem da osvoje prestižne nagrade.
 
Stručni žiri zadužen za izbor najboljih barista koji su se nadmetali na kvalifikacionom takmičenju u Beogradu činili su Barcaffé baristi Siniša Radivojević, Novak Nenezić i Nenad Gardić, kao i Bojan Đorđević, urednik portala kafica.rs. 
 
Deset izabranih barista imalo je prilike da demonstrira veštine i znanje u pripremi savršenog latte arta, ali i da prenese svu svoju emociju i strast u šoljicu ovog magičnog napitka. 
 
Pobednici kvalifikacionog takmičenja su:
 
Bogdan Radosavljević - treće mesto, 
Bojan Stilin - drugo mesto i 
Sofija Janković - prvo mesto. 
 
Nisam očekivala prvo mesto, ali sam izuzetno zahvalna na prilici da pokažem svoj rad među kolegama. Potrudiću se da nas na najbolji način predstavim u nastavku takmičenja, i da usput naučim nešto novo od profesionalaca iz celog regiona. Latte art zahteva talenat, ali posebno, kao i svaki drugi posao, svakodnevni rad i vežbanje,
- iskrena je Sofija, koja kao barista radi tri godine, a latte art-om se bavi nešto više od godinu dana. 
 
Predsednik stručnog žirija Novak Nenezić istakao je da je žiri je imao zaista težak posao. 
Deset talentovanih i motivisanih ljudi je na Barcaffé Barista Cup-u iskazalo jaku želju da pokaže i unapredi svoje veštine, i to smatramo odličnim znakom za ovu profesiju,
- ističe Nenezić.
 
Predsednik žirija zahvalio se Barcaffé-u na tome što je prepoznao važnost podrške baristima, ističući da je ovakva vrsta takmičenja važna i zbog umrežavanja i razmene iskustava sa kolegama, ali i zbog susreta s novim konceptima, receptima i metodama pripreme espresa.
Dobroj atmosferi doprineo je poznati glumac i autor kulinarske emisije „Mr. KitchenSlobodan Stefanović koji je bio domaćin događaja. 
 
Finalni događaj zakazan je za septembar, kada će se pobednici iz Beograda takmičiti sa najboljim baristima Hrvatske i Slovenije i nadmetati za profesionalnu edukaciju sertifikovanu od strane organizacije Specialty Coffee Association (SCA) u Trstu (Italija), kao i za vrednu diplomu profesionalnog bariste.
 
Barcaffé je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu i zastupljen je u gotovo svim zemljama regiona. 
Ovaj zavidan uspeh nije stigao preko noći – decenije truda, brige o kvalitetu, odabir najkvalitetnijih svetskih vrsta kafe bili su glavni stubovi koji su robnu marku doveli do vodeće pozicije na tržištu kafe. 
Takmičenjima poput ovog, Barcaffe svoju strast i posvećenost kafi prenosi i na bariste, koji će od svaku šoljice kafe napraviti malo umetničko delo. 
 
 
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar