Festival solidarnosti u Bačkom Monoštoru u subotu

U okviru Bodrog Festa, u subotu 11. avgusta, u Bačkom Monoštoru, održaće se Festival solidarnosti.

Na njemu će se predstaviti sve organizacije koje učestvuju u realizaciji Projekta podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji. Kroz različite radionice, kulturne i ekološke aktivnosti, predstaviće se organizacije civilnog društva koje unapređuju kvalitet života i rešavaju probleme lokalnog stanovništva u opštini Sombor.

Raspored aktivnosti tokom Festivala:

- 10:00 - Dečija radionica, Somborski edukativni centar (SEC)

- 11:00 - Pokazni čas jahanja, predstavljanje opreme, vožnja fijakerom, udruženje Griva

- 12:00 - Svečano otvaranje festivala

- 13:00 – Predstavljanje Društva podvodnih aktivnosti

- 14:00 - Ručak (svoja tradicionalna jela će pripremiti migranti u gastroradionici, a u organizaciji udruženja Podunav)

Tokom Festivala Solidarnosti Somborski omladinski BOOM, organizovaće eko radionicu o reciklaži, a posetioci će dobijati simbolične poklone.

Rad organizacija obuhvaćenih projektom „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations), stvara prostor za zajedničke aktivnosti migranata i lokalnog stanovništva. U realizaciju svih aktivnosti uključen je veliki broj ljudi, što predstavlja dodatnu vrednost za lokalnu zajednicu, posebno u oblasti kulture, obrazovanja, zdravlja, sporta, bezbednosti i ekologije.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar