Besplatni seminari orijentalnog plesa

Plesna grupa Inanna organizuje besplatne vikend seminare orijentalnog plesa u Somboru, tokom maja meseca. Časovi se održavaju u Jorgovanskoj 43, u sali na spratu, a prvi čas će se održati u subotu, 9. maja.

Orijentalni ples je jedan od najlepših plesova koji iz svake žene izvlači maksimum njene ženstvenosti i elegancije, smatra osnivač, instruktor i koreograf plesne grupe Inanna, Brankica Ćurčić.

Ako ovaj ples posmatramo kao vid rekreacije, možemo reći da je specifičan, jer starosna granica u njemu ne postoji. Takođe, orijentalni ples, između ostalog, utiče na pravilno držanje, skladno oblikuje telo, oslobađa od svakodnevnog stresa i stvara dobro raspoloženje.

Kao vrsta umetnosti, ovaj ples pruža mogućnost izražavanja kroz pokret i razvija kreativnost.

Plesna grupa Inanna je prva plesna grupa koja se bavi orijentalnim plesom u Somboru. Osnovana je 2011. godine. Njena misija je podučavanje, promocija i unapređenje kulture orijentalnog plesa. 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar