Zanimljivost: Radar baka u akciji

Srbija i Svet

DžIN Bruks (64) je penzionerka iz Notingema i došla je na ideju da natera vozače koji prolaze njenom ulicom da pomisle da u ruci drži radar i meri njihovu brzinu pa da zato uspore, dok ona stoji i „snima“ ih svojim fenom.

Kako vidi kola ili moptocikl da joj se približava ona uperi fen u njega i isprati njegovo kretanje!
Rekla je da je primetila da vozači često uspore kada je primete.
 
Do genijalne ideje dovela je njena porodična tragedija. Nakon što je preminuo njen zet ona je ispred kuće otvorila kafić gde od dobrotvora sakuplja novac za lečenje raka. Pošto je provodila dosta vremena u bašti ispred kuće, primetila je kako svi voze brže nego što bi trebalo. Setila se priče da je neko u Francuskoj uspeo da držeći fen u ruci obmane vozače da pomisle da je u pitanju radar, pa su usporavali.
 
Primetila je da vozači, misleći da drži radar, sada smanjuju brzinu kako se odmiču. Ovim postupkom je uspela i da pomalo zbliži zajednicu. Sada ljudi koji prolaze pored kafića zastanu i mahnu joj, a dešava se i da vazači koji već znaju o čemu se radi i da u prolasku zatrube u znak pozdrava.
Postala je poznata nakon što je „Bi Bi Si“ napravio snimak kako ona tera vozače da uspore, a došli su nakon što se ona javila u emisiju na radiju u kojoj je tema bila da se pronađe način da vozači uspore u tom kraju jer mnogo dece vozi bicikl. Nakon što se javila i rekla kakvo rešenje ona ima, novinari su odmah došli da to zabeleže.
 
- Ta ulica je jedan od glavnih puteva i u blizini se nalazi škola. Mladići često prolaze tuda na svojim motociklima pokušavajući da zadive devojke – rekla je Džin.
 
Takođe je rekla kako je svojim postupkom uspela da nasmeje svoju ćerku koja je u žalosti zbog smrti svog supruga i kako joj mnogo znači što je uspela u tome. Osim toga raduje je i što je učinila da ulica bude sigurnija za decu.

Izvor: radiobn.net
Foto: Notingem post
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Od 3. aprila prestaje da važi trajna registracija za mopede i traktore. Nakon tog datuma, svi mopedi i...

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima...

APV Sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za sufinansiranje investicija u pčelarstvo. Predmet Konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za...

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2019. godini sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom...

Osnovni sud u Somboru izrekao je u sredu prvostepenu presudu beogradskom glumcu Goranu Jevtiću (41) zbog optužbi da...

Savez pčelarskih organizacija Srbije, NALED i Republički sekretarijat za javne politike, pokrenuli su javnu kampanju “Mesec zaštite...