Zanimljivost: Ceo svet izveštavao o humanom podvigu jedne Srpkinje

Srbija i Svet

Si-En-En je pre nekoliko dana pisao o Ireni Ivić, vozaču autobusa u Milvokiju, koja je zaustavila vozilo kako bi spasila dete od godinu i po dana. Kako se navodi, dete je samo, po hladnoći, lutalo ulicom, dok ga Ivić nije ugladala.

Ona je vozila autoputem na nadvožnjaku kada je videla bosonogo dete u crvenoj benkici, sa pelenom, kako se kreće ka raskrsnici, objasnio je portparol tranzitnog sistema u okrugu Milvoki, Met Sliker.
 
Kako se vidi na snimku koji je objavio sistem za tranzit, Ivić je zaustavila autobus, istrčala iz njega i uhvatila dete. Onda ga je unela u autobus. "O moj Bože. O moj Bože. Tresem se", čuje se na snimku kako govori Ivić, nakon što je sela na mesto vozača zajedno sa bebom.
 
Jedna putnica u autobusu skinula je zimski kaput i ogrnula ga oko deteta, koje je bilo hladno na dodir. Naime, tog dana, 22. decembra, temperature su bile ledene, navodi sistem za tranzit u Milvokiju.
 
Na objavljenom video-snimku vidi se i da je devojčica ubrzo zaspala u naručju Ivić. "Zahvalna sam što sam se našla na pravom mestu u pravo vreme", rekla je Ivić na pohvalnoj ceremoniji, koja je prošlog četvrtka održana u njenu čast.
 
Policija je saopštila da je 19-omesečnom detetu bilo hladno, i da je bilo uplašeno, ali da nije povređeno. Prema navodima policije, koje je preneo sistem za tranzit, dete je nestalo nakon što je njegova majka, kako se veruje, imala krizu mentalnog zdravlja.
 
Portparol sistema za tranzit u Milvokiju rekao je da je dete na kraju vraćeno ocu. Kako se navodi, ovo je deveti put u proteklih nekoliko godina da je jedan vozač tranzitnog sistema u okrugu Milvoki pronašao dete koje se izgubilo ili se vodi kao nestalo. "Apsolutno obožavam decu. Nekada sam bila učiteljica i imam svoju decu, tako da sam jako srećna što sam mogla da pomognem ovoj slatkoj, nedužnoj bebi", rekla je Ivić.

Izvor: novosti.rs
Foto: Facebook/screenshot 
   
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Hrvatska će dozvoliti gajenje i proizvodnju kanabisa u medicinske svrhe isključivo farmaceutskim kompanijama i apotekama koje već imaju...

Probni popis stanovništva, stanova i domaćinstava počinje u ponedeljak i do 30. aprila biće sproveden u 51 gradu...

Potpresednik Vlade republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predložiće da poljoprivrednici ubuduće neće morati da registruju...

Apeluje se na građane da ne spaljuju biljne ostatke na njivama jer je to često uzrok nekontrolisanih požara...

Sto najuspešnijih studenata iz izbegličkih i raseljeničkih porodica koji žive u AP Vojvodini, dobili su jednokratnu novčanu pomoć...

Od 4. aprila svi traktori, koji ne budu imali nove registarske tablice, smatraće se neregistrovanim, odnosno neispravnim. Poljoprivrednici...