Zabrana kretanja u Srbiji od 20 do 5 časova počinje sutra
Lokacija: Srbija i svet
17.03.2020.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare održanoj večeras saopštioda se, od sutra u 10 časova, zabranjuje izlazak starijih od 65 godina u urbanim sredinama, i starijih od 70 u seoskim sredinama, a svima je zabranjeno kretanje od 20 do 5 časova.

-Od sutra od 20 do 5 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, niko ne može da bude na ulici, sem organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da će od 1. aprila biti povećane plate zdravstvenim radnicima za 10 odsto, i da niko u javnom sektoru neće dobiti otkaz, kao i da plate neće padati uopšte.

-Naš cilj je da ukinemo sve autobuske linije i vozne, da nemamo prevoz, naš cilj je da ljudi budu u kući, za radnike ćemo obezbediti posebni autobus – rekao je Vučić.

Granice Srbije su zatvorene, osim za državljane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, kao i za diplomate i strane državljane sa boravišnom dozvolom. Za građane Srbije koji dolaze iz inostranstva obavezna je samoizolacija.

U Srbiji je danas do 18 časova registrovana 72 slučaja zaraze koronavirusom. EU zbog koronavirusa zatvara svoje spoljne granice u narednih 30 dana. U svetu je registrovano 194.515 slučaja i 7.893 umrlih. Oporavilo se više od 80 hiljada ljudi. 

 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar