Za rad poljoprivrednih udruženja bespovratno 15 miliona dinara
Lokacija: Srbija i svet
26.02.2019.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije raspisalo je Javni konkurs za finansiranje projekata udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2019. godini.

Predmet Javnog konkursa je dodela finansijskih sredstava za projekte iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja koje realizuju udruženja, a koji su od javnog interesa.
 
Кonkurs se realizuje sa ciljem unapređenja kvaliteta i promocije života u ruralnim područjima sprovođenjem aktivnosti kojima se jača svest o značaju razvoja poljoprivrede i ruralnih oblasti.
 
Prioritetne tematske oblasti koje će biti finansirane su:
 
stabilizacija dohotka zaposlenih u poljoprivredi; modeli finansijske podrške poljoprivredi i ruralim područjima; efikasno upravljanje zemljištem; unapređenje stanja fizičkih resursa; unapređenje sistema transfera znanja i razvoj ljudskih potencijala; zaštita životne sredine u oblasti poljoprivrede; tehnološki razvoj i modernizacija poljoprivredne proizvodnje i prerade; ispitivanje tržišta i plasmana; razvoj tržišnih lanaca; očuvanje poljoprivrede, prirodnih i ljudskih resursa u područijima sa oteženim uslovima rada u poljoprivredi; diverzifikacija ruralne ekonomije i očuvanje kulturne i prirodne baštine;unapređenje socijalne strukture i jačanje socijalnog kapitala; unapređenje kvaliteta i bezbednosti proizvoda i unapređenje stanja u oblasti zaštite životinja.
 
Po ovom konkursu opredeljena su sredstva u iznosu od 15.000.000 dinara u bruto iznosu koji će biti isplaćeni potencijalnim korisnicima putem dva konkursa.
 
Od ukupno opredeljenih sredstava za ovaj konkurs predviđeni budžet iznosi 10.000.000 dinara. Predviđeni iznos sredstava u drugom krugu je 5.000.000 dinara, pri čemu navedeni iznos može biti i veći, u slučaju neutrošenih sredstava opredeljenih za prvi konkurs.
 
Odabrani projekti biće finansirani/sufinansirani sa najviše do 1.000.000 dinara u bruto iznosu po projektu.
 
Okvirni datum početka realizacije dela odabranih projekata u prvom konkursu je april/maj 2019. godine.
 
Pravo učešća na Javnom konkursu imaju udruženja, osnovana radi ostvarivanja opštekorisnog cilja, upisana u Registar Agencije za privredne registre: koji imaju sedište na teritoriji Republike Srbije, čiji se ciljevi, definisani statutom/osnivačkim aktom ostvaruju u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja i imaju potrebne kapacitete za sprovođenje predloženog projekta.
 
Projekat se može realizovati u partnerstvu više udruženja, pri čemu je jedno nosilac i javlja se u ulozi podnosioca i potpisnika ugovora.
 
Rok za podnošenje prijava je 15 dana.
 
Drugi konkurs biće objavljen u III kvartalu 2019. godine na internet stranici Ministarstva i Portalu e-Uprave.
 
Više informacija o konkursu možete pogledati OVDE.
 
Izvor i foto: eКapija/kula.rs
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar