VUČIĆ U NOVOM SADU PORUČIO: Ne potcenjujte naš narod, radom ćemo da pobedimo!
20.03.2017.

"Razmišljajte o budućnosti, a ne o onima koji bi da nas vrate u prošlost, onima koji nijednu fabriku nisu otvorili. Za razliku od mnogih, ja znam da ljudi danas žive teško. Da je drugačije govore oni koji ne znaju, koji ne izlaze iz svojih automobila, koji se šetaju po Menhetnu, koji su svaku fabriku uništili... Naš posao je da to promenimo i obnovimo." - kaže predsednički kandidat SNS i aktuelni premijer Aleksandar Vučić.

Na mitingu u Novom Sadu on je upitao svoje političke protivnike šta su uradili i šta im je program, osim da njega mrze.

"Ova borba biće veoma teška. Neki od njih imaju milione evra, Bog zna ko im je to dao. Ili se zna, to su neke strane zemlje, ali ako, taj novac će da završi kod nas u zemlji." - kaže on.

Narod nije nepismen

Rekao je i da država "nije i ne sme da bude na kocki".

"Mi ćemo radom da vas pobedimo, ne potcenjujte naš narod. Nije on nepismen da ne zna šta piše na papiru." - rekao je Vučić, aludirajući na redni broj na glasačkom listiću.

Istakao je da ne postoji cena kojom bi se platila nezavisnost i sloboda Srbije, niti će njome upravljati ambasadori. On je kazao da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji.

Poginuo aktivista

Lider naprednjaka je na mitingu rekao i da je jedan aktivista SNS poginuo noćas.

"Noćas je jedan od naših aktivista poginuo lepeći plakate, Milivoje Gajić. Neka mu je laka srpska zemlja." - rekao je Vučić, ali nije izneo više detalja o ovom slučaju.

Kako saznajemo, Gajić (53) poginuo je oko ponoći, i to tako što je pretrčavao ulicu.

Njih deset i ja

Ne možete nam ništa, kaže on, jer "narod ne možete da slomite".

"Nije važno koga Srbija voli ili ne voli, važno je da je Srbija počela da pobeđuje. Njih je deset i sad smo otprilike izjednačeni, njih deset i ja jedan. Potrebno je samo još malo da ih pobedimo, a videćemo 2. aprila koga Srbija voli." - poručio je Vučić.

Kako je naveo, on zna da se danas teško živi i da suprotno može da kaže samo neko ko o narodu ne razmišlja, ko iz apartmana na Menhetnu, iz skupe limuzine, iz kruga dvojke, razmišlja kako da se vrati na vlast i da ponovo upropasti zemlju.

Dižemo zemlju na noge

"Naš posao je da Srbiju obnovimo, i činimo to, sigurno i polako dižemo je na noge i vraćamo poverenje u našu zemlju u svetu." - porucio je Vučić.

U tom je smislu, kaže, pre tri dana u susretu s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel nije bio ponosan zbog sebe, već zbog građana Srbije.

"To ste vi zaslužili, zbog marljivosti i vašeg pogleda u budućnost." - rekao je Vučić, primetivši da se nije skoro desilo da Merkelova o nekoj zemlji govori tako pozitivno kako je pre tri dana govorila o Srbiji.

Kaže i da je nemačka kancelarka Angela Merkel rekla da je Srbija sprovela teške i uspešne reforme, ali i ističe da nema "ćupa punog para".

Srbija počela da pobeđuje

"Valjda su mislili da se plašimo toga što ima toliko njihovih kandidata. Ono što znam sigurno jeste da je Srbija počela da pobeđuje. Popravljamo poslovni ambijent, povećaćemo plate i penzije na zdravim osnovama a ne kao rezultat politike... U regionu se više ne poigravaju sa nama. Nema vojske Kosova kad se kome hoće." - rekao je Vučić.

On je kazao da želi da pozove sve ljude da izađu na izbore 2. aprila.

"Ako izađemo u velikom broju ni njih dvadeset nam ne mogu ništa." - rekao je on.

Pre Vučića, građanima su se obratili predstavnici drugih stranaka koje su koalicioni partneri naprednjaka.

Fratini: Vučića uvažava ceo svetOkupljenima se obratio i Vučićev savetnik Franko Fratini, koji je rekao da je Srbija pod rukovodstvom Vučića postala faktor stabilnosti na Balkanu.

"Gde god da putujem po svetu, od svih čujem da se glas vašeg lidera daleko čuje. Kada imate nekoga čiji se glas toliko uvažava, onda ste vi kao narod daleko više uvažavani. Vaš lider sve što čini čini zbog vas, a ne zbog Brisela ili bilo čega drugog." - rekao je Fratini.

Mirović: Vojvodina uz Vučića

Predsednik pokrajinske vlade i funkcioner SNS Igor Mirović kaže da će Vojvodina 2. aprila podržati Vučića.

"Zajdeno možemo sve i zajedno ćemo raditi sa novim predsednikom. Šta nude drugi kandidati? Više ono što je tužno nego smešno. Za dve nedelje videće novo lice predsednika Vučića. Novi predsednik, ubeđen sam, reći će tada da nema vremena za slavlje i za čekanje, i da mora da se prione na posao." - rekao je Mirović.

Kako kaže, ako je odnos snaga deset na jednog, onda mora da znači da je Vučić mnogo vredan.

Vučević: Vučić i "kišobran i suncobran"

"Pobeđivali smo i do sada, vala ćemo i sad, i to u prvom krugu." - poručio je gradonačelnik Novog sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević, koji je kazao da bi svi politički protivnici, koji stalno kritikuju premijera, voleli da u svojim redovima imaju - Vučića.

Oni koje smo pobeđivali na izborima, istakao je Vučević, zamerali su nam da se krijemo iza Aleksandra, da je on naš i "kišobran i suncobran", da pobeđujemo zahvaljujući njemu.

"Pa šta? To je tačno. On je naš lider i najbolji je među nama. I oni bi hteli da ga imaju i da ih predvodi." - istakao je Vučević.

Kazao je i da Srbija nema alternative osim Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

"Dragi prijatelji, ja nemam "isceljujući osmeh", ali vidim ljude kojima se vratio osmeh." - zaključio je Vučević.

Osim velikog broja građana, članova i pristalica stranaka koje su podržale Vučićevu kandidaturu, lidere koalicionih stranaka, mitingu su prisustvovali i strani gosti, među kojima Andrianos Đanou, potpredsednik Omladine Evropske narodne partije, Junes Oukase, internacionalni sekretar omladine nemačke CDU (stranke nemačke kancelarke Angele Merkel), kao i Norbert Bekman-Dirkes, direktor nemačke fondacije Konrad Adenauer u Srbiji.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar