Vučić: U Beogradu smo osvojili više od 45 odsto glasova, imamo apsolutnu većinu
Lokacija: Srbija i svet
05.03.2018.
U Beogradu su održani lokalni izbori na kojima je pravo glasa imalo 1.606.693 birača, a glasalo se na 1.185 biračkih mesta, od 7 do 20 sati, a za 110 mesta u Skupštini grada Beograda bore se 24 izborne liste. Takođe, lokalni izbori održani su danas i u Boru, Aranđelovcu i Sevojnu.
 
Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da je lista SNS u Sevojnu osvojila 62, 02 odsto glasova.
 
- To su konačni rezultati. Bor - 60, 03 odsto glasova, Aranđelovac, bez nekoliko mesta 59 odsto glasova. Što se Beograda tiče, na 85 odsto, lista SNS je dobila više od 45 odsto što je najbolji rezultat ikada postignut u Beogradu - rekao je on.
 
Vučić se zahvalio Beograđanima koji su pokazali da poštuju rad i da je najbolja kampanja i rad ono što ostavljate iza sebe.
 
- Ovaj rezultat inspirisaće još promena. Nije bilo lako ostvariti ovu pobedu zbog brojnih neistina i trikova, prljavom kampanjom, ali su na kraju ljudi pokazali da umeju to da prepoznaju - rekao je Vučić i dodao da misli da SNS i sama ima većinu u Beogradu.
 
On je dodao da je SNS ubedljivo pobedila na Novom Beogradu.
 
- Bilo je vreme da pokažemo onima svima koji su hteli da se domognu kase da možemo da ih pobedimo marljivošću - rekao je on.
 
Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je primetio da se neke liste, poput Jeremića i Jankovića, koji su zajedno na predsedničkim izborima osvojili 30 odsto, sada dobile 18 odsto i time se hvale.
 
- Ja im čestitam - kazao je Vučić uz napomenu da je razlika u procentu između, kako je rekao, "nas i njih - 30 odsto".
 
Vučić je istakao da SNS čak i sama bez partnera ima apsolutnu većinu u Beogradu. Istakao je da će SNS učiniti sve od sebe da započne i okonča sve projekte koje su obećali - od metroa do Beograda na vodi.
 
- Hoću i da zahvalim svima na našoj listi koji su Beograd stavili iznad politike. Svi oni biće uključeni na različite načine i biće posvećeni velikoj podršci građana Beograda - rekao je.

 
Nebojša Stefanović, predsednik gradskog odbora SNS i ministar unutrašnjih poslova Srbije, obratio se građanima odmah posle zatvaranja glasačkih mesta iz izbornog štaba Srpske napredne stranke.
 
Stefanović je napomenuo da je ovo bio jedan dobar dan u kome je bilo najmanje incidenata i u kome su se poštovale demokratske procedure i istakao da je protiv SNS bila uperena žestoka negativna kampanja u toku koje je čak dolazilo i do brutalnog kršenja izborne tišine.
 
- Sve su to naši protivnici radili kako bi naveli ljude da glasaju samo za njih. Potvrdu toga vidite i u njihovom nedomaćinskom odnosu prema medijima. Mi smo bili dobri domaćini svim novinarskim ekipama i svi koji su želeli mogli su da budu ovde uz nas. Ne samo večeras, nego svaki put - rekao je Stefanović.
 
On je istakao da u štabu SNS-a ne samo da svi mogu da budu prisutni, nego i da postavljaju pitanja.
 
- Sa druge strane, ti kandidati koji su tobože nosioci demokratije, prave selekciju medija i uskraćuju pojedinima pravo da prisustvuju konferencijama ili da budu u štabovima tokom čekanja rezultata - kaže on.
 

Izvor: srbijadanas.com 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar