Vučić: Povećanje plata i penzija će biti već u maju, junu
Lokacija: Srbija i svet
05.03.2018.
Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će povećanje penzija i plata biti znatno pre kraja godine, već u maju ili junu, a sa primenom bi se počelo od 1. septembra, a ne kao što se do sada mislilo - od 1. januara naredne godine.
 
Vučić je za Pink televiziju rekao da je o povećanju plata i penzija razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić.
 
- Rekao sam u kampanji da će plate i penzije biti povećanje krajem godine, a sada vam kažem, o tome sam jutros razgovarao sa premijerkom Brnabić, a dobijam i podatke iz trezora, povećanje će biti već u maju, junu i važiće od 1. septembra, a ne od 1. januara kao do sada, rekao je Vučić.
 
Dodao je da su to rezultati rada i da je to ono što opozicija ne shvata, da ljude interesuje rad, a ne mržnja protiv njega. Predsednik je rekao da je očekivao da će oni ponovo napraviti istu tu grešku.
 
- Ovo su peti izbori koje mi dobijamo, jer su ponovo kampanju za izbore pretvorili u "za" i "protv" Vučića, kače Vučić.
 
Prema njegovim rečima, opozicija nije imala šta da kaže o beogradskim problemima, već se sve svelo na poruke da će srušiti Beograd na vodi i da će sve biti džabe. To nije moguće, rekao je Vučić i dodao da je važno da su građani zapravo želeli da vide kako će se razvijati njihov grad.
 
Lider SNS-a rekao je da njegovi politički protivnici ne umeju da podnesu poraz, jer su u politici zbog para, a ne ideala. 
 
- Oni govore o polarizaciji Srbije, a ne razumeju da predstavljaju užasno mali deo Srbije, što su pokazali i ovi izbori, ne samo u Beogradu, već i na istoku Srbije, u Boru, u Šumadiji, u Aranđelovcu, na zapadu zemlje, u Sevojnu, rekao je Vučić.
 
I niko ne zna, primetio je, koliko su oni dobili u tim mestima, jer negde su učestvovali, negde nisu, negde su dobili tri, negde četiri odsto glasova birača.
 
- Ko izađe posle poraza na izborima i govori o fašizmu, a sam prijavi imovinu od 25 miliona evra i ima još stotinak miliona koji su napravljeni u politici...svako bi voleo da je tako 'progonjen', rekao je predsednik Vučić.
 
Građani, istakao je, međutim hoće rad i rezultate rada, a neće mržnju, što oni, kaže, nikako ne shvataju.
 
- Zato su Jeremić i Janković sa 30 odsto glasova na prethodnim izborima sada i to zajedno sa Đilasom, Borkom Stefanovićem pali na 18 odsto glasova, rekao je Vučić.
 
Podsetio je da su ranije govorili da su naprednjaci pokrali izbore, a sad, kad je lista oko SNS dobila realno sedam odsto glasova više u Beogradu.
 
U prethodnih četiri, pet, šest meseci, odmah posle predsedničkih izbora, koje smo ubedljivo dobili, imali smo mnogo posla i problema i demonstarcije u Beogradu na kojima su govorili da smo izbore pokrali.
 
- Kako sad nismo, a onda smo pokrali?, zapitao je Vučić. - Zanimala ih je samo kasa i zato su bili strašno ljuti posle poraza, rekao je predsednik.
 
- Ko se bavi politikom zbog ideala u porazu nađe šansu za narednu pobedu i bitku, a onaj ko izađe i počne da govori o fašizmu u Srbiji, a prijavi 25 miliona evra a ima još stotine miliona koje su napravili u politici..Voleo bih da svaki građanin bude 'progonjen' kao oni, zaključio je Vučić.

O eventualnoj koaliciji sa SPS-om u Beogradu, Vučić je naglasio da će o tome odlučivati stranka, a da je njegov stav da uvek treba da postoji što šira politička osnova. 
 

Izvor: Tanjug 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar