Vučić: Nema na vlast bez izbora
Lokacija: Srbija i svet
01.09.2019.
Na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke razmatrana je izborna platforma. Sednica je održana u Kulturno-sportskom centru Pinki u Zemunu
 
Sednicom je predsedavao predsednik SNS-a Aleksandar Vučić.  
 
Vučić je rekao da predlaže Srpskoj listi da izađe na izbore na Kosovu i Metohiji i da očekuje pobedu na tim izborima, ako se SL odluči da učestvuje. 
 
Predsednik SNS je istakao da će biti više od 50 odsto promena na centralnoj listi SNS i da isto važi i za ministre. Naprednjacima je poručio da se ne porede sa onima koji su pokrali i uništili zemlju. Izjavio je da SNS čekaju mnogo opasniji protivnici na izborima od onih koji su već odavno doneli odluku da na njima ne učestvuju. U svom govoru je podsetio da je SNS na izborima pobedio kako bi doneo promenu i da treba brinuti o običnim ljudima, razgovarati sa njima. 
 
-Kada ne možete da rešite problem, to i recite, a taj čovek će poštovati bar to što si odlučio da ga primiš i da razgovaraš sa njim - rekao je Vučić. 
 
Vučić je izjavio da će učestvovati na izborima i da opozicija nema zakonski osnov da traži da to ne radi. Odlučio je, kako kaže, da nema prelazne vlade i da je to bio glavni zahtev SzS, oko kog su se saglasili i Boško Obradović i Čedomir Jovanović. 
 
-Neće nijedan međunarodni predstavnik da mi naređuje kako će da izgleda Vlada Srbije, bez naroda na vlast, lopuže jedne kriminalne, ne može. Nema na vlast bez izbora - rekao je Vučić.  
 
Vučić je pozvao naprednjake da u borbu rečima sa opozicijom idu hrabro i naveo uspehe koje je Srbija postigla za vreme vladavine SNS-a, te loše rezultate prethodnih vlasti po pitanju Kosova i Metohije i ekonomije i privrede. Podsetio je na povlačenja priznanja tzv. Kosova za vreme SNS-a i na broj fabrika koje je ostvario. 
 
-Živela SNS, živela Srbija, do pobede - rekao je Vučić na kraju svog obraćanja na Glavnom odboru.   
 
U svom govoru Vučić je pohvalio odbornika SNS Nemanju Joksimovića zbog njegovog stava prilikom napada Marka Bastaća u incidentu koji su Bastać i njegove pristalice izazvale na Trgu republike. 
 
Predsednik Srbije je najavio nova jednokratna davanja za penzionere i veće penzije od 1. januara i kaže da je SNS napravio revoluciju u srpskoj ekonomiji. 
 
-Za to ste vi zaslužni, dragi prijatelji. Otvaramo škole, muzeje, auto-puteve...  - rekao je Vučić.   
 
 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar