Vučić najavio brzu saobraćajnicu od Sombora do Kikinde
Lokacija: Srbija i svet
23.11.2019.

Bačka i Banat trebalo bi da budu spojeni brzom saobraćajnicom koja bi povezala i granične prelaze naše zemlje sa Mađarskom i Rumunijom. Reč je o državnom putu koji bi bio najkraća veza od Sombora do Kikinde.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u Nacionalnom investicionom planu naći brza saobraćajnica Bački Breg–Sombor–Kula–Vrbas-Srbobran–Novi Bečej–Kikinda, što ocenjuje da bi bilo od presudnog značaja za dovođenje novih investitora u ovaj deo Srbije.

Vučić je naveo da će najkasnije za tri ili četiri godine početi da se gradi brza saobraćajnica od Bačkog Brega do Kikinde.

-Mi smo planirali i uskoro ćemo kroz Investicioni plan predočiti da ćemo, verujem da je realno, za tri ili četiri godine najkasnije, krenuti u izgradnju brze saobraćajnice Bački Breg–Sombor–Kula–Vrbas–Srbobran–Bečej–Novi Bečej– Kikinda - rekao je Vučić tokom obilaska Subotice i Palića.

Vučić je rekao da bi ta brza saobraćajnica bila poput paralele koja bi se naslanjala na vertikalu Koridora 10 i to bi značilo mnogo za više okruga kroz koje bi prolazila.

-To bi bilo od presudnog značaja za dovođenje investitora i time bismo još jedan veliki prelaz napravili od malog prelaza, tako da bi građani sa obe strane imali lakši prelaz mađarsko-srpske granice - istakao je Vučić.

Podsetimo da je reč  o pravcu za koji se zalažu predstavnici Kule, Odžaka, Apatina, Vrbasa i Sombora. Oni su nedavno na sastanku u Kuli razgovarali o idejnom projektu za ovu saobraćajnicu. Njenu izgradnju je tokom posete Zapadnobačkom okrugu pomenuo i Vučić.

Brza saobraćajnica trebalo bi da ima po dve trake, išla bi od Bačkog Brega do petlje Vrbas-Srbobran. Drugi krak  bi preko Bečeja išao do Kikinde. 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar