Vučić: Dobili smo ogromno poverenje građana, više od dva miliona glasova
Lokacija: Srbija i svet
21.06.2020.
Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je lista koja je nosila njegovo ime dobila ogromno poverenje naroda, najveće ikada u Srbiji, navodeći da je, za sada, osvojila više od dva miliona glasova. Srpska napredna stranka trenutno ima 63,4 odsto glasova, a očekuje da će imati više od 64 odsto, izjavio je Vučić.
 
-Mi očekujemo kada dođu i glasovi sa KiM i iz inostranstva više od 64 odsto. Pri tome računajte da ima 3,7 odsto nevažećih listića, što znači da imamo od važećih glasačkih listića preko 65 odsto, gotovo dve trećine glasova. To je nešto što se nikada neće ponoviti. U politici sam dugo, ali nikada ovakav trenutak nisam doživeo. Večeras smo dobili ogromno poverenje naroda, najveće ikad u Srbiji, u uslovima kada je malo ko u to verovao - rekao je Vučić u obraćanju u izbornom štabu liste okupljene oko SNS.
 
Vučić je rekao da je SNS dobila više od 2 miliona glasova na izbrojanih nešto manje od 3,3 miliona izašlih građana, što je, kako je istakao, istorijski trenutak. Istovremeno, kako je rekao, ta lista je dobila i veliko upozorenje naroda.
 
-Da moramo da budemo još odgovorniji i ozbiljniji i da moramo da budemo marljiviji i da napravimo najbolje moguće rezultate za građane - rekao je Vučić.
 
On je dodao na to što je lista Srpske napredne stranke na današnjim izborima na koje je izašlo nešto manje od 3,3 miliona građana, dobila više od dva miliona glasova, istorijski trenutak za SNS.
 
-Pobedili smo svuda gde smo ranije gubili. Pobedili smo u svakom mestu u inostranstvu. Tamo gde nikada nismo pobedili i to strahovito i ubedljivo. Pobedili smo svuda od Čikaga, Berna, Beča, Moskve, Sočija. U Moskvi smo nešto "kiksnuli" i dobili smo 57 odsto, ali u Sočiju bilo je 95 odsto - rekao je Vučić.
 
Sutra se, kako je rekao Vučić, čeka da OEBS prebroji glasove na KiM, gde je zabeležen rekordna izlaznost, na čemu se zahvalio srpskom narodu u pokrajini.
 
-Nama su pre samo dva dana govorili, lagali naš narod kako Srbi na KiM neće moći da učestvuju na izborima, a izašli su u najvećem broju. Prvi put u Kosovskoj Mitrovici imali smo više od 10.000 glasača, jer znaju koliko je važno da budemo ujedinjeni, jaki, snažni u narednom periodu da bi sačuvali našu zemlju - naglasio je Vučić.
 
Vučić je kazao da će prihvatiti sve rezultate koje OEBS bude izneo nakon prebrojavanja glasova, ali je dodao da nije moguće da bude manje od 85 odsto za njegovu listu.
 

 Foto: Tanjug


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar