Ubedljiva pobeda SNS na lokalnim izborima u četiri opštine: Građani znaju da vrednuju ono što stranka radi
Lokacija: Srbija i svet
25.12.2017.
Održali su se lokalni izbori u pet srpskih opština. Lider Srpske narodne stranke (SNS) Aleksandar Vučić proglasio je sinoć u četiri opštine ubedljivu pobedu, u Pećincima, Mionici, Negotinu i Kostolcu.
 
Izlaznost je u svim opštinama bila poprilično velika. U Pećincima SNS je ostvario neverovatnih 77,71 odsto glasova.
 
Lider SNS Aleksandar Vučić je sinoć ponosno u sedištu partije u Beogradu proglasio još jednom pobedu njegove stranke u četiri od pet opština u kojima su održani izbori.
 
- U Pećincima, u sremskom okrugu SNS i SPS su odneli 77,71 odsto glsova. Naša lista sa SPS imaće 28 mandata od ukupno 30. Drugoplasirana koalicija Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine sa 2,8 odsto glasova imaće dva mandata. Ovo je rekordan uspeh SNS, mislim da to do sada nije viđeno – rekao je Vučić.
 
Aleksandar Vučić se zahvalio građanima na ukazanom velikom poverenju. 
- Hvala građanima koji su na demokratski način vrednovali rad i zalaganje i pokazali da nije medijska buka ono što ih rukovodi kome će da daju glas, već budućnost njihove dece – dodao je lider SNS.
 
Srpska napredna stranka je u Mionici samostalno izašla na izbore i osvojila 65,3 odsto glasova, odnosno 28 mandata. Lokalna koalicija SPS sa Srpskom radikalnom strankom i Jedinstvenom Srbijom dobila je 6, a DS pet mandata.
 
U Negotinu je lista SNS-SPS dobila 70,53 odsto glasova, DS je osvojio 19 odsto glasova, grupa građana "Negotin bez korupcije" četiri i Ujedinjena seljačka stranka 3,78 odsto.
 
U Kostolcu je SNS osvojio 62.51 odstvo glasova, DS 11.95, grupa građana "Iskorak" 9.43, a cenzus su prešli i Dveri i lista Milan Krkobabić. 
 
SNS se dobiti 15 mandata, a DS i "Iskorak" po dva, a Dveri i lista Milan Krkobabić po jedan mandat.
 
Na kraju obraćanja u sedištu stranke Aleksandar Vučić se još jednom zahvalio svim građanima Srbije na tome što umju da na pravi način vrednuju ono što je SNS uradio do sada.
 
- Pokazali smo da brinemo i za siromašne krajeve naše zemlje. Pokazali smo da nam je stalo do svakog mesta i sela u Srbiji, dok se drugi bore samo za Beograd. Ne mogu da idem pred Makrona i Putina a da nemam poverenje ili da nismo najsnažniji pojedinačno u Mionici, Kostolcu, Pećincima... - rekao je predsednik SNS i Srbije i poručio da će stranka nastaviti sa kontinuitetom marljive i odgovorne poltike.
 

Opštinska izborna komisija u Preševu bi trebalo da odluči o eventualnom ponavljanju lokalnih izbora na nekim biračkim mestima, a prema preliminarnim rezultatima, najviše glasova je osvojila Alternativa za promene Šćiprima Arifija i to 37 odsto, izjavio je danas predsednik Opštinske izborne komisije u Preševu Zećirja Miftari.  

Izvor: srbijadanas.com


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar