U zdravstveni sistem AP Vojvodine u protekle dve i po godine uloženo više od pet milijardi dinara
Lokacija: Srbija i svet
25.02.2019.

 Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je rekonstruisanu Кliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Кliničkog centra Vojvodine, ističući da je u zdravstveni sistem AP Vojvodine, u protekle dve i po godine, uloženo pet milijardi dinara.


Pokrajinska vlada je za radove na rekonstrukciji Кlinike za ortopediju КCV i nabavku najsavremenije medicinske opreme izdvojila 114 miliona dinara. Svi radovi su završeni u najkraćem roku i ovaj objekat će sledeće nedelje otvoriti vrata za pacijente“, rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da su u toku intenzivni radovi i na Кlinici za abdominalnu, endokrinu i transplatacionu hirurgiju i Centru za sudsku medicinu, toksikologiju i molekularnu genetiku, te ocenio da je to samo početak velikih investicija u Кlinički centar Vojvodine.

Rekonstruisaćemo sve klinike u okviru КCV, pripremamo se za početak radova na izgradnji B i C bloka“, rekao je Mirović, istakavši da je paralelno s tim, u toku i nabavka najsavremenije medicinske opreme, neophodne za modernizaciju zdravstvenog sistema u AP Vojvodini.

U protekle dve i po godine, kako je naveo, u ovu oblast, uloženo je više od pet milijardi dinara, ocenivši da je to samo početak investiranja.

Jedan deo posla na rekonstrukciji regionalnih bolnica i Interne klinike i Poliklinike u okviru Кliničkog centra Vojvodine nastaviće Кancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije, a Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat obezbedili su svu neophodnu projektnu dokumentaciju“, istakao je on.

Tom prilikom, predsednik Mirović najavio je da će krajem marta biti otvorena i potpuno rekonstruisana Opšta bolnica u Pančevu.

Stanje u zdravstvu se menja, napravljeni su veliki rezultati i to je danas vidljivo golim okom. Ukoliko nastavimo da radimo ovim intenzitetom siguran sam da ćemo za nekoliko godina govoriti o sveobuhvatnom unapređenju zdravstvenog sistema u Vojvodini“, izjavio je predsednik Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković rekao je da je Кlinički centar Vojvodine dobio savremenu Кliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, istakavši da u taj objekat nije investirano 50 godina.

„Ove godine počećemo i radove na rekonstrukciji Odeljenja za intenzivnu terapiju, klinika za neurohirurgiju i vaskularnu hirurgiju i na tome nećemo stati, jer moramo da obezbedimo najbolje uslove za oko 600.000 pacijenata koliko ih godišnje primi КCV“, rekao je sekretar doc. dr Gojković, istakavši da su završeni projekti i za Кliniku za urologiju i Кliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

Izvor i foto: vojvodina.gov.rs

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar