U Vojvodini bez lista čekanja za kateterizacije
Lokacija: Srbija i svet
17.12.2018.

Bolesti srca i dalje su na prvom mestu po smrtnosti u Vojvodini, a najveći problem u pokrajini predstavljalo je to što su svi srčani bolesnici upućivani u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Кamenici, jer u drugim gradovima nije bilo uslova za lečenje srčanih oboljenja, što je za posledicu imalo stvaranje dugih lista čekanja.

Pre samo dve godine, više od hiljadu građana Vojvodine mesecima je bezuspešno pokušavalo da obavi kateterizacioni pregled srca, koji je najčešće od životne važnosti.
 
Sa završenim projektom stavljanja u rad angio sala u Somboru, Subotici i Zrenjaninu, kao i sa novim načinom rada na Institutu za kardiovaskularne bolesti, u Vojvodini od danas nema lista čekanja za kateterizaciju.
 
Obrativši se mladim interventnim kardiolozima Srbije na simpozijumu koji je organizovan na Institutu za kardiovaskularne bolesti, pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković izjavio je da smo, za nepune dve godine, u Vojvodini napravili ogroman iskorak i stigli sve evropske i svetske standarde u lečenju ishemijske bolesti srca.
 
Na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine danas i sutra održava se drugi Simpozijum mladih interventnih kardiologa Srbije. Ove godine akcenat mladim stručnjacima biće stvaranje STEMI mreža u Srbiji i regionu.
 
Izvor: vojvodina.gov.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar