U Subotici se otvara akademija za obuku negovatelja, sledi rekonstrukcija gerontološkog centra
23.04.2017.

U Subotici će biti otvorena Regionalna akademija za obuku negovatelja, najavio je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, nakon obilaska Gerontološkog kluba Centar 1.

Centar će biti otvoren kao deo projekta Razvoj usluga socijalne zaštite u okviru regionalne gerontološke mreže, po programu Interreg IPA prekogranične saradnje Srbija - Hrvatska.

Odobrena su sredstva u visini od 600 hiljada evra, a od toga je 300.000 evra namenjeno Subotici.

U junu se očekuje potpisivanje ugovora o realizacija projekta kojim je predviđena kompletna rekonstrukcija Gerontološkog kluba Centar 1. Pored toga, rekonstruisaće se i partnerske ustanove u Apatinu, kao u Osijeku i Đakovu.

"Oko toga smo se okupili sa zajedničkim zadatkom da standardizujemo neke usluge koje se pružaju na ovim prostorima, odnosno da postavimo zajedničke okvire za pružanje tih usluga." - rekao je Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Državni sekretar u resornom ministarstvu, Nenad Ivanišević, najavio je da će Regionalna akademija za obuku negovatelja biti otvorena u Subotici i to na jesen.

"Važno je da će se to raditi po standardima EU. Dakle, svako od tih negovatelja koji završi tu obuku moći će da konkuriše ravnopravno na tržište rada u region, što mislim da je prvi ovakav slučaj." - istakao je Ivanišević.

Domaćin Gerontološkog kluba Centar 1, Bojan Sarić Lukendić, kaže da pružaju korisnicima niz usluga.

"Gerontološki klub Centar 1 otvoren je maja 1979. godine I broji 1790 članova, od kojih je oko 400 aktivnih." - objašnjava domaćin.

U toku izvođenja radova Gerontološki klub Centar 1 biće zatvoren, a korisnicima i članovima u tom period usluge će biti pružene u najbližem klubu. Projekat traje dve godine.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar