Treća Srbija u poseti Francuskoj

Bezbednosni izazovi sa kojima se suočava Evropa, usled sve veće napetosti i krize izazvane migrantima i radikalnim islamizmom, bila je tema satanka u Francuskom nacionalnom parlamentu, kome je prisustvovao Marko Teslić, generalni sekretar Treće Srbije. 

Razgovarao je sa Nikolom Duikom, poslanikom iz redova Repulikanaca i članom saveta za nacionalnu bezbednost i oružane snage Francuske.

Teslić je izrazio duboko žaljenje zbog nedavnih terorističkih napada u Parizu, ali je iskoristio priliku da podseti francuske prijatelje da su se Srbi prvi suočili sa radikalnim islamistima u BiH, a potom i na KiM, u nadi da će Evropa konačno imati razumevanja za probleme s kojima se Srbija suočava još od početka devedesetih godina.

Nakon posete parlametu, organizovana je poseta klubu "Puškin", koji su osnovali istaknuti francuski intelektualci, proruski orijentisani. Tom prilikom u klubu Puškin predstavljen je kao specijalni gost na tribini posvećenoj o francusko-ruskim odnosima, kao i značaju današnje Rusije za Evropu i svet.

Klub Puškin

Drugi dan posete bio je privrednog karaktera, gde je organizovan sastanak sa privrednicima iz asocijacije malih i srednjih preduzeća,a potom obilazak kompanije ''C.I.E. Group'' koja planira svoje poslovanje da proširi ka jugoistočnoj Evropi, gde Srbiju prepoznaje kao zemlju pogodnu za izgradnju svog logističko-distributovnog centra za taj deo Evrope. Teslić se zahvalio gospodinu Paskalu,direktoru i vlasniku C.I.E. Grupe na gostoprimstvu istakavši da će mu biti zadovoljstvo da bude njihov domaćin prilikom dolaska u Srbiju koji se planira već idućeg meseca.

Paskal

 

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar