Svetska zvezda DJ Džejms Lavel na Palićkom festivalu
Lokacija: Srbija i svet
12.06.2019.

Ovogodišnji Festival evropskog filma Palić održaće se od 20. do 26. jula. Pored rekordnog broja filmova u 15 programskih celina, posetioci će kao i prethodnih godina moći da uživaju u muzičkim i vizuelnim događajima koji su i oblikovali specifičnu atmosferu ove manifestacije. 

Jedan od posebnih događaja tokom festivala biće i specijalna projekcija britanskog muzičkog dokumentarca Man from Mo’Vax koji govori o turbulentnom životu i karijeri ikone underground DJ scene Džejmsa Lavela. Festival će ugostiti reditelja filma Metjua Džonsa, producenta Majkla MekMahona i glavnog protagonistu filma Džejmsa Lavela. Lavel će, koji će nakon projekcije, 25. jula, u bioskopu Abazija na Paliću, odgovarati na pitanja publike. Narednog dana, 26. jula, Lavel će nastupiti na Paliću u okviru Summer3p festivala elektronske muzike, što je rezulat saradnje dva Palićka festivala.
 
 
U ovom atipičnom dokumentarcu, koji na krajnje iskren način prikazuje uspone i padove popularnog umetnika, gledaoci će moći da prođu kroz gotovo tri decenije koje su oblikovale savremenu britansku kulturu, a u filmu o Lavelovom uticaju na muzičku scenu govore brojni svetski poznati izvođači (DJ Shadow, Ian Brown, Massive Attack, Grandmaster Flash, Josh Homme, i drugi) koji su tokom karijere sarađivali sa njim.  
 
Ovo je izuzetna priča o jednoj od najenigmatičnijih, ali i najuticajnijih figura savremene britanske kulture, nastale od impozantne građe od 700 sati snimaka iz eksluzivne privatne arhive umetnika. Film Man from Mo’Vax je retka prilika i jedinstvena šansa za uvid u Lavelovo stasavanje od nepoznatog tinejdžera do globalne muzičke zvezde. 
 
Festival evropskog filma Palić će tokom svog 26. izdanja prikazati više od 130 filmova u 15 programskih celina, ugostiti aktuelne evropske umetnike svih generacija i prirediti dinamičan prateći program uz brojne radionice, izložbe i muzičke događaje. 
 
   
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar