SREMSKA MITROVICA PODRŽALA SNS - Vučić: Srbija pobeđuje mržnju, ne vraća se u prošlost
06.03.2016.

Miting kojim počinje kampanja Srpske napredne stranke održan je na prepunom centralnom gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici. Aleksandar Vučić poručio: Srbija pobeđuje mržnju.

Premijer Vučić se masi okupljenih, na samom početku, obratio rečima zahvalnosti:

- Hvala na gostoprimstvu ovde u centru Srema, imao sam mnogo tribina i skupova ovde, ali nikad u ovom broju - kazao je on i dodao da su time pokazali jednu važnu stvar - "da mržnja i površno nezadovoljstvo ne mogu da pobede rad, trud, posvećenost i napredak".

- Svi smo se borili da sačuvamo Mitrovicu - kazao je osvrćući se na stanje u ovoj opštini, govoreći da se sa gradonačelnikom nekad čuo i deset puta na dan, i da je to bila "borba svih nas". 

- Veoma je važno ono što će se odigrati 24. aprila. Nema čuda, malo ko može da kaže da živi kao bubreg u loju. Ali svi vidite da je neko potrošio 16 godina našeg i vašeg vremena. I vidite da se neki trude i bore za Srbiju - kazao je on, dodajući da ti isti, koji se bore, "padaju, ali odmah i ustanu".

Sada se odlučuje da li se vraćamo u prošlost, u pljačkaške privatizacije, ili u neku novu Srbiju - poručio je on.

- Mi danas u Mitrovicu dovodimo investitore!

Vučić je kazao da neće praviti kompromise sa "politikama prošlosti", "Srbiju neće vraćati u prošlost", već da će za četiri godine Srbija biti pred vratima Evrope. 

- Ne obećavamo med i mleko, ali za četiri godine ćemo sustizati Evropu. Ti koji vam obećavaju da će podići plate i penzije čim dođu na vlast, neodgovorni su.

- Srbija pobeđuje mržnju - kazao je premijer na kraju govora, što je dočekano aplauzom i ovacijama.

- Dok mi govorimo kako Srbija treba da izgleda bolje, oni govore samo kako da nas promene - kazao je Rasim Ljajić na skupu SNS, dodajući da opozicija nema program, i da im je jedini program kako srušiti Vučića.

- Mi smo Srbija u malom, ova lista liči na Srbiju - kazao je Ljajić.

Ministar Aleksandar Vulin obratio se prisutnima rečima da su "oni (iz DS) za 16 godina od najbogatijeg parčeta Srbije napravili mesto sa najviše socijalnih primanja i slučajeva". Kazao je da iz njihovog straha nastaje mržnja prema Aleksandru Vučiću.

- Posle 16 godina pljačkaške privatizacije, Srbija ne može biti odmah bogatija, ali već je pravednija. Srbija će glasati za Vučića jer on neće dozvoliti da Vojvodina ikada postane republika - kazao je Vulin.

Milan Krkobabić upitao je masu okupljenih na trgu "da li je neko ostao kod kuće uopšte", što je naišlo na oduševljenje mase.

- Hoćemo socijalno pravednu državu, solidne plate, redovne penzije, i šansu podjednaku za sve - kazao je Krkobabić.

Okupljenima se na početku skupa obratio gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

- Temelji su udareni, ali moramo da napravimo korak dalje, da odradimo stvar u naredne četiri godine, da ne dođemo u situaciju kao od pre 5 godina, kada je sve moglo da se raspadne kao kula od karata. Naša Srbija ima novu nadu - kazao je on.

Pristalice SNS okupili su se na trgu par sati pre početka mitinga. Prisutni  su nosili zastave stranke i njenih koalicionih partnera, kao što su PUPS, SPO, PS i SDPS. Atmosferu pred početak mitinga podgrejavali su bubnjari iz Šida.

SNS je prva predala izbornu listu i na izborima 24. aprila nastupiće pod brojem 1. SNS je za manje od 24 časa prikupila 31.444 potpisa.

Na listi "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", pored napredanjaka, biće i Socijaldemokratska partija Srbije, PUPS, Nova Srbija, Pokret socijalista, Srpski pokret obnove, Srpska narodna partija, Pokret snaga Srbije i Samostalni DS S.

(http://www.srbijadanas.com, foto: Tanjug)


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar