SMS broj za pomoć braći i sestrama na KiM
Lokacija: Srbija i svet
14.04.2020.
Humanitarna organizacija Svi za Kosmet iz Beograda pokrenula SMS broj povodom humanitarne akcije Pomozi socijalno ugrožene kategorije na Kosovu i Metohiji. Ukoliko ukucate reč po vašoj želji i pošaljete na 4030, doniraćete 100 dinara za borbu protiv siromaštva u našoj južnoj pokrajini.
 
-U trenutnoj situaciji, kada je kretanje ograničeno, a naša organizacija u nemogućnosti da organizuje humanitarne turnire Igraj za Kosmet i hodočasnička putovanja, na kojima se inače prikuplja pomoć za naš narod i svetinje na Kosmetu, SMS broj je idealan način da svako ko želi može i da pomogne - kažu iz ove organizacije, uz poruku Sa reči na dela.
 
Sve informacije o humanitarnim akcijama mogu se pronaći na sajtu organizacije szkizvestaji.info, na Fejsbuk stranici @svizakosmet, kao i na Instagramu @svizakosmet.
 
Volonteri HO Svi za Kosmet već 12 godina redovno obilaze naš narod i svetinje sa Kosova i Metohije. U preko 100 odlazaka, pomogli su veliki broj porodica i institucija. Pomoć koju su lično uručivali išla je u ruke višečlanih porodica, ali i pojedinaca, a sastojala se od novčanih sredstava, hrane, higijene, garderobe, obuće, lekova i medicinskog pribora. Više puta su pojedincima plaćali skupe lekarske preglede, lečenja i operacije. Porodice su opremali stokom, živinom i ostalim životinjama. Decu su bezbroj puta obradovali igračkama, kompjuterima, biciklima i kućnim ljubimcima. Odvodili su ih u posete drugim gradovima i manastirima širom Srbije. Majke i njihove novorođene bebe pomagali su bebi opremom, garderobom i hranom. Redovno pomažu i osobe sa invaliditetom neophodnom opremom. Institucije Republike Srbije u nekoliko navrata su opremali računarskom opremom. Meštanima zabačenih sela pomažu održavanjem i registracijom njihovih automobila, koji su im jedini način da imaju kontakt sa civilizacijom i osnovnim potrebama. Opremali su i školske biblioteke. Gradili su i učestvovali u obnovi kuća, imanja, štala, živinarnika, crkava i manastira. Pomagali su sportske događaje i sportske klubove. Učestvovali su u borbi protiv poplava. Organizovali su i inostrane izložbe i predavanja. Navode  da često pomažu i rad narodnih kuhinja od kojih direktno živi preko 2.500 osoba. Pored mnogih drugih, organizuju i dve velike akcije - prikupljanje udžbenika i školskog pribora za školarce, kao i sakupljanje slatkiša za pravljenje prazničnih paketića za najmlađe. Inače, treba napomenuti da se ova organizacija finansira isključivo iz sopstvenih priloga i donacija. 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar