Skupština APV domaćin Jesenjeg plenarnog zasedanja AER-a
Lokacija: Srbija i svet
24.09.2018.

Skupština AP Vojvodine će od 25. do 27. septembra biti domaćin velikog međunarodnog skupa, Jesenjeg plenarnog zasedanja Skupštine evropskih regija (AER), najveće i najuticajnije mreže regiona u Evropi.

Uz učešće više od 150 predstavnika regiona iz 15 evropskih država, u Skupštini APV će tokom trodnevnog zasedanja biti održana zajednička sednica svih učesnika, kao i zasebna plenarna zasedanja svih Komiteta AER-a, najviših radnih tela ove organizacije.
 
Pored operativnih sastanaka najviših predstavnika i organa ove evropske mreže, biće održan i veliki broj debata, okruglih stolova i radionica posvećenih aktuelnim temama koje se nalaze u fokusu rada AER-a, poput ruralnog razvoja, privredne saradnje regiona, ekologije, programa za mlade, migrantske krize.

Skupština evropskih regija (AER), čiji je AP Vojvodina aktivan član od 2002. godine, ima veliku ulogu u prepoznavanju regiona kao nezaobilaznih aktera u donošenju odluka i daljoj izgradnji Evropske unije.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar