Rekordan broj dece upisan u predškolsku ustanovu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je upisu šesnaesthiljaditog deteta u Predškolsku ustanovu ''Radosno detinjstvo'' u vrtiću ''Vilenjak''. Reč je o upisu devojčice Mone Reparski koja nije bila primljena prošle godine, a pošto su se stekli uslovi za upis još jednog deteta ona je sedamnaesta u mlađoj jaslenoj grupi.

- Veliko mi je zadovoljstvo što u Novom Sadu obaramo rekorde u pozitivnom smislu, odnosno što PU ''Radosno detinjstvo'' upisuje šesnaesthiljadito dete. Kako sam i obećao, imamo rekordan broj dece upisane u novosadske vrtiće, a posebno sam ponosan što grad subvencioniše boravak za još preko 1800 dece u privatnim vrtićima. Na taj način stimulišemo privatno preduzetništvo, jer finansijski pomažemo roditelje i privatne ustanove. To je prava slika Novog Sada, i drago mi je što se drugi gradovi i opštine ugledaju na nas – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prilikom posete vrtiću ''Vilenjak'' gradonačelnik je naglasio da je gradska uprava u ovom mandatu ušla u rešavanje decenijskih problema ''Radosnog detinjstva'', koji su dugo sklanjani na margine.

- Borimo se i dalje, i rešićemo sve probleme, jer Predškolska ustanova pokazuje visok kvalitet rada i ima odličan kadar koji je maksimalno posvećen deci. To su naraštaji koji će voditi ovaj grad i ovu državu, i njihovi osmesi daju nam snagu i motiv da budemo još agilniji i hrabriji – rekao je gradonačelnik.

Kako je rečeno tokom posete, nikada nije bilo manje dece na listi čekanja, to jest ispod 800. Prema rečima gradonačelnika u Odluci o ukupnom broju zaposlenih u Novom Sadu nije predviđeno smanjivanje kadra u Predškolkoj ustanovi, jer ona predstavlja, kako je ocenio, jedan od stubova lokalne samopurave.

 

- Ohrabrujemo ih da imaju veće kapacitete. Dobro je da raste broj dece u Novom Sadu, jer to je pokazatelj da se grad razvija, i bolje je onda da se mi pomučimo kako bi zadovoljili narastajuće potrebe, jer u tome i leži snaga grada, da svake godine imamo sve više mališana – zaključio je gradonačelnik Miloš Vučević.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar