Registracija za traktore i poljoprivredne mašine se ukida?!
Lokacija: Srbija i svet
29.03.2019.

Potpresednik Vlade republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predložiće da poljoprivrednici ubuduće neće morati da registruju traktore i poljoprivredne mašine.

Predložiću Vladi Republike Srbije nove izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima na osnovu kojih poljoprivredni proizvođači neće morati da registruju traktore i poljoprivredne mašine kojima su izdate trajne registracije i stare registarske tablice“, rekao je Stefanović, a prenosi Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
Prema predlogu, stare tablice i potvrde važiće i dalje uz odgovarajuću potvrdu o tehničkoj ispravnosti, što je i do sada bila zakonska obaveza. Inače, obaveza da se traktori i poljoprivredne mašine preregistruju doneta je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, usvojenom 2009. godine, a primena te odredbe trebala je da počne 3. aprila ove godine.
 
Svoj predlog, kako prenosi Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju od 23. marta, Stefanović je obrazložio željom da se poljoprivrednici ne izlažu dodatnim troškovima. Vlasnici traktora i poljoprivrednih mašina jedino će morati da poseduju potvrdu o tehničkoj ispravnosti, zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Izvor: agromedia.rs
Foto: pixabay.com
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar