Reforma poreza na imovinu - Popisane nekretnine, krajem meseca odluka o nagradi od milion franaka
Lokacija: Srbija i svet
09.08.2019.

U okviru programa švajcarske vlade "Reforma poreza na imovinu" završen je popis nekretnina, a krajem avgusta biće proglašeno pet najuspešnijih opština, koje će Švajcarska nagraditi sa miliona franaka.

Popisane su nekretnina u 44 opštine u Srbiji, a u poresku evidenciju upisano je oko 100.000 objekata, rekla je stručnjak Jelena Holcinger, uz čiju podršku je sproveden popis.
 
- Popisivači koji su šest meseci radili, proveravali su da li se stvarno stanje na terenu poklapa sa onim koje se plaća na ime poreza na imovinu. Pokazalo se da veliki broj lokalnih samouprava ima problem sa neažurnim podacima, netačnim adresama - kaže Holcinger, dodajući da se ovi podaci odnose samo na kuće i stanove, bez zemljišta, garaža i drugih objekata.
 
U lokalnim samoupravama gde se radio popis imovine, prihodi od poreza na imovinu fizičkih lica iznosili su u prošloj godini 2,9 milijardi dinara. To je, kaže ona, za oko 230 miliona dinara više u odnosu na 2017. godinu.
 
Holcinger najavljuje da će krajem avgusta biti proglašenje pet najuspešnijih opština u proširenju obuhvata poreza na imovinu, koje će švajcarska vlada nagraditi sa milion franaka.
 
Foto: Pixabay / Free-Photos

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar