Razvojni fond Vojvodine: Prethodna godina najuspešnija, odobreno preko milijardu dinara
Lokacija: Srbija i svet
20.02.2019.

Direktor Razvojnog fonda Vojvodine, gospodin Goran Savić, izjavio je da je 2018. godina, posmatrajući doprinos razvoju privrede Vojvodine, bila najuspešnija godina od osnivanja RFV.

Rastući trend kreditne aktivnosti Fonda, ostvaren u prethodne dve godine, u značajnom delu je rezultat intezivnih aktivnosti, započetih u toku 2016. godine i nastavljenih u kontinuitetu, na prezentaciji rada Fonda i upoznavanju potencijalnih korisnika sa mogućnostima finansiranja.
 
Кroz iste aktivnosti, i kroz saradnju sa ostalim pokrajinskim organima i jedinicama lokalne samouprave, Fond je sticao uvid u potrebe i mogućnosti potencijalnih korisnika sredstava i iste uvažavao pri kreiranju novih konkursnih linija.
 
Кreditiranje srednjih, malih i mikro preduzeća i preduzetnika realizovalo se, najvećim delom, kroz dugoročno finansiranje trajnih obrtnih sredstava, sa 25,5% realizovanih sredstava Fonda i dugoročno finansiranje investicionih projekata, sa 21,2% plasiranih sredstava.  Кratkoročnim kreditima Fonda, finansirani su izvoz i obrtna sredstva.
 
Individualna poljoprivredna gazdinstva su kreditna sredstva Fonda, skoro u celosti iskoristila za investiranje u svoju proizvodnju. Кrediti su korišćeni za nabavku opreme  za poljoprivrednu proizvodnju, nabavku nove mehanizacije,  izgradnju skladišnih i smeštajnih kapaciteta, zasnivanje voćarske proizvodnje i proizvodnje u oblasti stočarstva i uvećanje svojih proizvodnih kapaciteta, kupovinom poljoprivrednog zemljišta.
 
 
Po navedenim konkursima, u toku 2018. godine, podneto je 289 kreditnih zahteva, odobreno je 238 kredita u ukupnom iznosu od 1.006.544.085,37 dinara.
 
- Nastojaćemo da 2019. godina bude još uspešnija od ove, do sad najbolje poslovne godine, te da planirana sredstva po svim konkursima privrednici iskoriste u što većem obimu i time u velikoj meri doprinesemo razvoju privrede i poljoprivrede Vojvodine, izjavio je Savić.

Izvor i foto: subvencije.rs/kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar