Raspisan konkurs za upis polaznika za osnovnu policijsku obuku
Lokacija: Srbija i svet
02.07.2018.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za upis polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Za područje Policijske uprave Sombor predviđen je upis 25 polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova. Rok za prijavu je 20. jul 2018. godine.

Pravo učešća na konkursu ima lice koje je državljanin Republike Srbije, nema manje od 18, a više od 24 godina starosti do dana zaključenja konkursa, ima prijavljeno prebivališe na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs, da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, u četvorogodišnjem trajanju, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.
 
Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, u roku od 30 dana od dana objavljivanja konkursa u Službenom glasniku Republike Srbije. 
 
Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima koji regulišu ovu materiju. Radni odnos zasniva u svojstvu pripravnika za policijskog službenika, uz dužnost da najmanje pet godina ostane na radu u Ministarstvu unutrašnjih poslova ili da naknadi troškove stručnog osposobljavanja.
 
Polaznicima je u toku osnovne policijske obuke obezbeđen smeštaj i ishrana, kao i oprema neophodna za realizaciju nastavnih sadržaja, shodno ugovoru koji polaznik zaključuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.
 
Sve detalje o konkursu možete pronaći OVDE.

Izvor i foto: Centar za osnovnu policijsku obuku, Sremska Kamenica 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar