Raspisan konkurs za nabavku novog traktora koji je proizveden u Srbiji
Lokacija: Srbija i svet
08.01.2020.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja raspisali su konkurs za podsticaj za nabavku novog traktora snage motora do 60 kilovata (kW) koji je proizveden u Srbiji. U skladu sa uredbom kojom se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50% od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65% od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari za jednu kalendarsku godinu je 800 000 dinara.

Podsticaj mogu ostvariti lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i čija su gazdinstva u aktivnom statusu i to: fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva; preduzetnik; privredno društvo; zemljoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova zadruge koji su upisani u Registar kao nosioci ili članovi pet različitih komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu.

Pored ovih opštih uslova neophodno je da u Registru poljoprivrednih gazdinstava ima upisane:

-površine zemljišta pod proizvodnjom odgovarajućih vrsta biljnih kultura: do 0,5 ha povrća, voća i cveća u zaštićenom prostoru; do 2 ha jagodastog voća, odnosno do 5 ha ostalog voća; 2 ha grožđa, na parcelama koje su upisane i u Vinogradarski registar u skladu sa zakonom koji uređuje vino; do 3 ha povrća (na otvorenom polju); od 0,1 do 50 ha cveća (na otvorenom polju); do 50 ha aromatičnog i lekovitog bilja; do 2 ha žitarica, industrijskog i krmnog bilja

–u zavisnosti od vrste stočarske proizvodnje ima do najviše 19 mlečnih krava, odnosno, ima ukupni kapacitet objekta upisanog u Registar objekata, odnosno Registar odobrenih objekata, u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo, i to: do najviše 19 goveda i/ili do najviše 149 ovaca i koza i/ili do najviše 29 krmača i/ili do najviše 99 tovnih svinja po turnusu i/ili do najviše 3.999 brojlera po turnusu i/ili do najviše 399 tovnih ćurki po turnusu.
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar