Program
Lokacija: Srbija i svet
12.08.2020.

Sledeće nedelje, kako je najavio predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, startuje program "Moja prva plata", koji realizuje Vlada Srbije u saradnji s komorom.

Uz pomoć države, u vidu plate za mlade ljude, poslodavci će, kako je rekao Čadež, dobiti mogućnost da ih upoznaju, obuče i izaberu najbolje među njima, a nezaposleni će steći svoje prvo radno iskustvo i šansu da dobiju posao.

-Svi prilikom zapošljavanja traže radnike sa iskustvom a ovo je jedini način da mladi steknu to iskustvo – rekao je Čadež.

Čadež je naveo da je komora učestvovala u kreiranju i da će aktivno raditi i na realizaciji programa Moja prva plata, uverena da će doprineti smanjenju nezaposlenosti mladih, pomoći kompanijama da dođu do kadrova kakvi su im potrebni, i nezaposlenima da, uz budžetsku podršku od 20, odnosno 24 hiljade dinara za prvu platu, uđu u kompanije, počnu da pišu svoj CV i steknu prvo iskustvo. 

 
 
 
 
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar