Privremena obustava rada u vrtićima i školama u Vojvodini zbog gripa
Lokacija: Srbija i svet
11.02.2020.

Na osnovu preporuke Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice doneo je Odluku o privremenoj obustavi rada predškolskih i školskih kolektiva na teritoriji AP Vojvodine zbog široke rasprostranjenosti virusa gripa.

Radi zaštite zdravlja dece, nastava se obustavlja od 12. do 21. februara, a odluka o načinu nadoknade propuštenog obrazovno-vaspitnog rada biće doneta naknadno.

Grip je u Vojvodini u proteklih nedelju dana bio široko rasprostranjen i sve više građana je obolelo, a kako saopštava Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, intenzitet virusa iznad epidemijskog praga registrovan je u pet okruga. Zbog ove situacije preventivno su zabranjene posete u Kliničkom centru Vojvodine i u skoro svim bolnicama u Vojvodini.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar