Prijava boravišta stranaca od sada i elektronski preko portala eUprava

Srbija i Svet

Ministarstvo unutrašnjih poslova omogućilo je građanima korišćenje nove elektronske usluge “Prijava boravišta stranca”, bez odlaska na šalter MUP-a, putem Portala eUprava.

Elektronska usluga “Prijava boravišta stranca” omogućava fizičkim licima kod kojih stranci dolaze u posetu da izvrše prijavu boravišta stranca u bilo kom trenutku ukoliko su kao korisnici prijavljeni na Portalu eUprava kvalifikovanim elektronskim sertifikatom.
 
Trenutno je realizovana prva faza usluge: podnosilac zahteva može da prijavi stranca ili na adresu svog prebivališta ili na adresu nepokretnosti čiji je vlasnik.
 
Prilikom elektronske prijave boravišta stranca dodatno se dostavljaju podaci o elektronskoj pošti i podnosioca prijave i stranca za koga se vrši prijava, kako bi se omogućila elektronska dostava obrasca prijave i potvrde o prijavljenom boravištu. Prijava u elektronskom obliku poslata elektronskom poštom je dovoljan dokaz o prijavi.
 
Fizička lica koja prijavljuju stranca na adresu nepokretnosti neće moći da koriste ovu uslugu ako ta nepokretnost nije uknjižena u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ), kao i u slučaju da adresu nije moguće prepoznati u Adresnom registru Republike Srbije.

Izvor: ico.rs
Foto: pixabay.com
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Nove snežne padavine za sada ne donose značajnije povećanje snežnog pokrivača, ali otežavaju uslove u kojima se saobraćaj...

Ove godine je počela primena novog projekta za unapređenje kvaliteta srednjeg obrazovanja i vaspitanja, kako bi se obrazovni...

Na adrese srednjih škola u Srbiji Ministarstvo prosvete uputilo je ovih dana dopis u kojem ih obaveštava da...

U hali 2 Beogradskog sajma 9. i 10. februara 2019. godine održaće se XI Državni pčelarski sajam sa...

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je u Novom Sadu Info centar Turističke organizacije ...

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima...