Predstavnici Zapadnobačkog okruga na skupu o bezbednosti saobraćaja
Lokacija: Srbija i svet
04.10.2019.

U okviru nacionalne Strategije bezbednosti saobraćaja na putevima Republike Srbije na Kopaoniku je organizovan seminar namenjen predstavnicima svih lokalnih samouprava u Srbiji, kao i članovima lokalnih Saveta za bezbednost saobraćaja.

Seminaru je prisustvovalo oko 350 učesnika, među kojima i predstavnici Saveta za bezbednost saobraćaja iz lokalnih samouprava Zapadnobačkog okruga. Iz Odžaka predsednica Opštine Odžaci i predsednica Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima iz delokruga opštine Latinka Vasiljković, sa Teodorom Jakovljević, članicom Saveta. Iz Sombora, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja i zamenik gradonačelnice grada Sombora Antonio Ratković, zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja i član Gradskog veća za komunalne delatnosti Miroslav Kovačić, kao i članovi Saveta Luka Milanović i Zdravko Pupovac. Iz Kule, iz Saveta za bezbednost saobraćaja Dejan Aleksić, sa pripadnicima saobraćajne policije Opštine Kula, Ratkom Čepićem i Vladom Vukićem.

Iako se broj poginulih, na putevima u Srbiji, poslednjih godina smanjio, broj teško povređenih osoba u saobraćaju je i dalje veoma visok. Prema rečima načelnika Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Nebojše Arsova, više od 3000 osoba u saobraćajnim nezgodama zadobije teške telesne povrede i dobar deo njih imaju posledice tokom celog života.

Osnovni cilj seminara bio je podizanje kapaciteta rada lokalnih tela za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja, uz podršku svih subjekata koji deluju, i u sistemu bezbednosti saobraćaja na nacionalnom nivou. Teme su razrađene kroz primere dobre prakse koji su realizovani u lokalnim samoupravama u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, a treba da posluže kao primer kako i na koji način bi trebalo da se realizuju aktivnosti koje doprinose unapređenju bezbednosti saobraćaja.
 

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar