Predstavnici Sombora i Kule na konferenciji Vojvodina 2020
Lokacija: Srbija i svet
05.02.2020.

U Skupštini AP Vojvodine održana je konferenciji Vojvodina u 2020, u organizaciji kompanije Color Media Communications i magazina The Economist. Ova konferencija je prepoznatljiva kao događaj koji otvara pitanja od značaja za razvoj Vojvodine u narednoj godini.

Na konferenciji su se okupili čelni ljudi Vlade Vojvodine, ambasadori, ekonomisti i vodeći privrednici, koji su kroz stručne panele pokušali da odgovore na važna pitanja koja se tiču upravo Vojvodine, pa i da pokrenu mišljenja u smeru rešenja i dijaloga.

Konferenciju je otvorio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, a pozdravni govor održao je i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Gradonačelnica Sombora i predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić učestvovali su na panelu pod nazivom Učimo jedni od drugih. Osim njih, na panelu su učestvovali i gradonačelnici Novog Sada, Inđije i Kikinde.  

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović na panelu je istakla da je, od 2016. do 2020. godine, Grad Sombor više napredovao nego u periodu od 2014. do 2016. godine i da je zadovoljna saradnjom koju je grad ostvario sa ostalim lokalnim samoupravama, pre svega u okrugu, ali i šire.

-Preduzimali smo brojne mere, radnje i zajedno realizovali različite projekte i to je doprinelo boljem kvalitetu života naših sugrađana, što se svakako može i statistički meriti i pokazati – rekla je Golubović.

Konferenciji su prisustvovali i ambasadori Španije, Portugalije, Češke, Rumunije i predstavnici Ambasade Slovenije.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar