Predsednik Pastor i potpredsednik Zobenica primili delegaciju kineske provincije Đilin
Lokacija: Srbija i svet
16.10.2018.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i potpredsednik Skupštine APV Damir Zobenica razgovarali su sa delegacijom kineske provincije Đilin, koja boravi u dvodnevnoj poseti AP Vojvodini.

Predsednik Pastor i potpredsednik Zobenica izrazili su zadovoljstvo zbog posete delegacije Đilina, te negovanja saradnje i prijateljskih odnosa sa ovom kineskom provincijom.
 
- Veoma smo zadovoljni što, u okviru strateškog partnerstva i bliskih prijateljskih odnosa Republike Srbije i NR Kine, jačaju partnerstva između AP Vojvodine i kineskih provincija. Odlučnost da se jače i konkretnije povežemo, bez obzira na geografsku udaljenost, snažno se oseća sa obe strane i siguran sam da ćemo u budućnosti zajednički realizovati mnoge projekte, istakao je Pastor, koji je goste iz Kine upoznao sa specifičnostima AP Vojvodine i pokrajinskog parlamenta.
 
Predsednik i potpredsednik Skupštine APV razgovarali su sa članovima kineske delegacije o obostrano iskazanom interesu za produbljivanje saradnje u oblasti poljoprivrede, naučno-tehničke i univerzitetske saradnje, kao i saradnje u oblasti turizma.
 
 
Na sastanku, kojem je prisustvovao i generalni sekretar Skupštine APV Nikola Banjac, istaknuto je da u ovim oblastima postoji snažan potencijal da se partnerstvo popuni konkretnim sadržajem.
 
Delegacija provincije Đilin, koju je predvodio potpredsednik Pokrajinskog komiteta Kineske narodne političke konsultativne konferencije Provincije Đilin Li Longksi, tokom boravka u Novom Sadu posetila je Institut „Biosens“, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, kao i Univerzitet u Novom Sadu.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar
APATIN WEATHER
Foto nedelje
Foto nedelje
VESTI.RS