Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju
Lokacija: Srbija i svet
10.01.2020.

Na osnovu člana 15. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu evidenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta (rođena od 1990. do 2001. godine), koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika.

Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u Centru Ministarstva odbrane Sombor ili Opštinskoj kancelariji Centra Ministarstva Odbrane, a prema mestu prebivališta lica, u periodu od 13. januara do 28. februara  i to:

-u CMO Sombor, svakim radnim danom od 9 do 15 časova
-u Opštinskoj kancelariji Apatin, ponedeljkom, od 9 do 15 časova
-u Opštinskoj kancelariji Odžaci, utorkom, od 9 do 15 časova
-u Opštinskoj kancelariji Kula, sredom, od 9 do 15 časova

Lica koja se uvode u vojnu evidenciju treba da ponesu ličnu kartu na uvid. Ukoliko ne poseduju ličnu kartu, na uvid poneti drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a u inostranstvu važeću putnu ispravu. Lica koja borave u inostranstvu dužna su da se, radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar