Potvrđen slučaj korona virusa u Srbiju
Lokacija: Srbija i svet
06.03.2020.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar na vanrednoj konferenciji za medije potvrdio je prvi slučaj korona virusa u Srbiji. Zaražen je muškarac iz Subotice star 43 godine, koji se, prema rečima ministra, dobro oseća.

Lončar je naveo da je zaraženi muškarac u više navrata boravio u Budimpešti, kod sestre koje je imala respiratorne tegobe i temepraturu i sve znake koji su slični korona virusu. Kada se on vratio u Srbiju osetio je tegobe i bio je odgovoran i samoizolovao se, poslao decu na selo, tako da je ostao sa suprugom koja mu je donosila hranu.

-Podvrgnut je analizama i pre sat vremena su stigli rezultati testa i on je već u izolaciji u bolnici u Subotici. Srbija je apsolutno spremna, sve što struka nalaže, mi ćemo odraditi i nema razloga za paniku - rekao je Lončar.

Epidemiolg Pregrad Kon poručio je danas, da je važno da se zdravstveni radnici pripreme za uslove rada u posebnim okolnostima i koriste zaštititnu opremu u skladu sa procedurama.

-Ići će se do detalja. Ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženim će biti u karantinu i biće pod nadzorom - rekao je Kon i naveo da te osobe ne mogu da idu na posao kao i da deca neće moći da idu u školu.

 
 


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar