Potencijali AP Vojvodine predstavljeni na Evropskoj nedelji regija i gradova u Briselu

Srbija i Svet

Delegacija AP Vojvodine koju predvode potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor prisustvovala je u Briselu otvaranju 16. po redu Evropske nedelje gradova i regiona, koju je ove godine otvorio je Žan Klod Junker, predsednik Evropske komisije.

Potpredsednik Milićević je ovom prilikom izjavio da je tradicionalna manifestacija Evropska nedelja regija i gradova u Briselu uvek dobra prilika da Vojvodina predstavi sve svoje potencijale.
 
- To je istovremeno i dobra prilika da AP Vojvodina i cela Srbija drugim evropskim regijama predstave i reformske procese koji su veoma važni i koji su u toku u našoj državi u prethodnih nekoliko godina, kazao je potpredsednik Pokrajinske vlade.
 
Milićević je naveo da imamo izuzetne rezultate u tim reformskim procesima, te da AP Vojvodina tome daje značajan doprinos.
 
Kako je Milićević još dodao, Evropska nedelja regija i gradova je prilika za Vojvodinu da predstavi i svoje privredne potencijale i da pozove kompanije iz brojnih evropskih regija da ulažu u Srbiju i Vojvodinu kako bi se ekonomski razvoj, koji je u fokusu u poslednjih nekoliko godina, podigao na još viši nivo.
 
Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor naglasio je da je značajno ostvarivati kontinuitet, a Vojvodina je višegodišnjim učešćem na Evropskoj nedelji regija i gradova, i sličnim manifestacijama evropskog ranga stvorila taj kontinuitet.
 
- Zahvaljujući tome, postali smo prepoznatljivi i stvorili brojne kontakte sa regionima, kazao je Pastor i naveo da su ljudi iz drugih regiona otvoreni prema Vojvodini i da žele da sarađuju sa našom regijom naročito u sferi privrede.
 
U delegaciji AP Vojvodine u Briselu boravi i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, predsednik Privredne komore Boško Vučurević i direktorica Fonda Evropski poslovi Vidosava Enderić.
 
Ovogodišnja Evropska nedelja regija i gradova okupiće najznačajnije regionalne i lokalne aktere iz 70 zemalja, koji će učestvovati u više od 150 zvaničnih događaja. Zvaničnici iz AP Vojvodine uzeće aktivno učešće u sesijama posvećenim proširenju Evropske unije.
 
 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Na sednici Pokrajinske vlade, kojom je predsedavao Igor Mirović, obezbeđeno je 20 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije...

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, svojom proaktivnom politikom zapošljavanja, u okviru koje je ove godine akcenat stavljen...

U organizaciji Skupštine AP Vojvodine i Grada Novog Sada, u saradnji sa projektom „Jačanje nadzorne uloge i javnosti...

U Razvojnom fondu APV i dalje je otvoreno 10 kreditnih linija koje su namenjene razvoju privrede, poljoprivrede i...

Na današnjoj sednici kojom je predsedavao Igor Mirović, Pokrajinska vlada je izdvojila je 3.482.000,00 dinara Pokrajinskom zavodu za...

U Srbiji se svake godine 4000 beba rodi prevremeno. Kao društveno odgovorna, kompanija GOMEX pokrenula je kampanju "Doniraj...