Podaci o državnom zemljištu dostupni su putem web aplikacije
Lokacija: Srbija i svet
19.07.2019.

Uprava za poljoprivredno zemljište razvila je novu aplikaciju koja omogućava pregled poljoprivrednog zemljišta u državnoj sredini, a od 15. jula ovaj servis je javno dostupan. 

Aplikacija je zasnovana na podacima dobijenim iz godišnjih programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, koje od ove godine sve jedince lokalnih samouprava izrađuju kroz informacioni sistem Uprave, koristeći aplikaciju za izradu godišnjeg programa. Podaci o poljoprivrednom zemljištu prikazani su po različitim slojevima: parcele u javnim nadmetanjima, parcele na višegodišnjim ugovorima, parcele na ugovorima koji ističu tekuće godine, nerealizovana javna nadmetanja, parcele izuzete iz programa i parcele u susvojini. 
 
Prikazani podaci se odnose na godišnji program za 2018/2019. godinu, osim za opštine Čačak, Čajetina, Ćićevac, Crna Trava, Doljevac, Jagodina, Koceljeva, Kraljevo, Kruševac, Lebane, Medveđa, Prijepolje, Rekovac, Užice, Varvarin, Vladičin Han, Žitorađa i Vršac. Za ove opštine prikazan je program za 2019/2020. godinu. Iz tehničkih razloga nije bilo moguće prikazati podatke za Čoku i Kovačicu. 
 
Sve informacije mogu se naći na sajtu Uprave http://upz.minpolj.gov.rs/sadrzaj/ u aplikaciji http://195.222.96.100/visios/GPpublic.
 
 
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar