Počela 51. Međunarodna sajamska manifestacija Lorist
Lokacija: Srbija i svet
04.10.2018.

Međunarodna sajamska manifestacija ''LORIST'' u okviru koje će biti održani Sajam lova i robolova, do 7. oktobra, i sajmovi turizma, ekologije i sporta od 4. do 7. oktobra na Novosadskom sajmu, otvorena je u prisustvu brojnih zvanica. Kako se tom prilikom moglo čuti, na sajmovima će nastupiti oko 450 izlagača koji će predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, ali i ekologiju i sport u našoj zemlji.

- Ponosni smo na Novosadski sajam što je i ove godine unapredio ''LORIST'' i što ima 10 posto više izlagača koji će predstaviti svoje proizvode i usluge. Iako je to veoma značajno, Sajam nije samo prilika za trgovinske aranžmane, već i za to da učinimo naš grad, pokrajinu i državu turistički još atraktivnijim i da iskoristimo potencijal ovakvih događaja za edukaciju mlađih naraštaja u oblasti ekologije. Da ih naučimo kako da žive sa prirodom, i zašto je naša obaveza da je čuvamo. Nekada nam nedostaje pravilan odnos prema okruženju, i moramo da prihvatimo našu odgovornost da ulažemo u zaštitu prirode i njeno očuvanje da bismo mi bolje živeli, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da Sajam ima bitno mesto u privrednom životu grada, i da su uvek prepoznatljivi povoljni efekti sajamskih priredbi.
 
 
Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta organizuju se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, a učesnici dolaze iz 20 zemalja, Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Danske, Grčke, Indije, Izraela, Mađarske, Maldiva, Nemačke, Norveške, Portugalije, Rusije, Rumunije, Srbije, Slovenije, Španije, Turske, Hrvatske.
 
- Ovogodišnji ''LORIST'' je još lepši nego što je bio prethodnih godina, a to nam pokazuje da je reč o privlačnoj i respektabilnoj sajamskoj manifestaciji na kojoj se pojavljuju svi koji nešto znače u oblastima na koje se odnosi. Važnost ovog događaja prevazilazi lokalni okvir pa privlači posetioce i izlagače iz šireg okruženja, izjavio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor koji je zvanično i otvorio 51. ''LORIST''.
 
Prema rečima Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vuka Radojevića, Pokrajinska vlada na Sajmu ima objedinjen nastup kroz četiri sekretarijata koji nadležnostima pokrivaju oblasti ''LORIST''-a. On je naglasio da su u okviru mera agrarne politike, u lovstvu, po prvi put prošle godine izdvojena sredstva za nabavku terenskih vozila ali i za unapređenje lovnog turizma, a kako je rekao, namera je da u narednim godinama budu zadovoljene potrebe svih lovačkih udruženja u Vojvodini.
 
Kako se moglo čuti od organizatora, za posetioce sa kupljenim ulaznicama predviđena je Poklon-igra, a sve koji dođu očekuju atraktivni sadržaji, nesvakidašnje promocije, popusti, noviteti, takmičenja i mnogo zabavnog sadržaja.
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar