Plivanje za Časni krst u Zapadnobačkom okrugu
Lokacija: Srbija i svet
20.01.2020.

Na Bogojavljenskom plivanju za Časni krst u Apatinu koje je održano šesti put, na Međunarodnoj marini, učestvovao je 21 plivač. Najmlađi prijavljeni plivač bio je petnaestogodišnji Branko Đonlić, a najstariji Jovan Radaković. Među plivačima za Časni krst bile su i dve dame, Dragana Zorić i Sofija Gostović.

Članovi mešovite pevačke grupe GKUD-a Dunav, učestvovali su u kulturno-umetničkom programu. Nakon plivanja za sve učesnike u restoranu Stari šaran organizovan je ručak i druženje.

Plivanje za Časni krst održano je i na Gradskom kupalištu Štrand u Somboru, a učestvovalo je 46 plivača. Prvi je do Časnog krsta doplivao sedamnaestogodišnji Marko Marinković, učenik Srednje škole Sveti Sava iz Sombora.

Bogojavljensko plivanje u Somboru, koje je održano osmi put, organizovalo je Zavičajno udruženje Srba Korijeni, uz podršku Grada Sombora, Sportskog saveza Grada Sombora, Policijske uprave, Službe hitne pomoći, Prvog centa za obuku Vojske Srbije i Crvenog krsta Sombor.

U Odžacima je ova manifestacija protekla u znaku podrške očuvanju pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori. Četvrti put plivanje je održano na gradskom bazenu, u organizaciji Udruženja Plavi delfin.

Među 85 plivača bile su i dve devojke, a prva je do Časnog krsta doplivala Tamara Vujić iz Bačkog Brestovca.

Lokalna samouprava je bila pokrovitelj i zajedno sa drugim sponzorima pomogla je organizaciju Bogojavljenskog plivanja.


Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar