Olakšice za porodice sa troje i više dece: Smanjenje komunalija i do 50 odsto

Srbija i Svet
Porodicama koje imaju troje i više dece, s prebivalištem na teritoriji Novog Sada, odobreno je umanjenje računa komunalnih usluga za 30, 40 ili 50 odsto u 2018. godini, odlučeno je na poslednjoj sednici Skupštine grada.
 
Pravo na umanjenje ostvaruje se za komunalne usluge koje pružaju JKP „Novosadska toplana”, JKP „Vodovod i kanalizacija”, JKP „Čistoća” a koje naplaćuje JKP „Informatika” putem jedinstvenog mesečnog računa.
 
Zahtev treba podneti Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, Žarka Zrenjanina 2, najkasnije do 25. januara. Uz zahtev treba priložiti fotokopiju lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije podnosioca zahteva (to važi za one koji imaju boravište na Kosovu i Metohiji, a prijavljeno prebivalište u Novom Sadu), potvrdu o redovnom školovanju dece i račun objedinjene naplate za prethodni mesec.
 
Nadležna Gradska uprava službenim putem pribavlja izvod iz matične knjige rođenih za decu u porodici, potvrdu o prijavi prebivališta, odnosno boravišta za roditelje i punoletnu decu, kao i dokaz o redovnom izmirivanju obaveza u prethodnom periodu.
 
Spisak porodica koje će ostvariti pravo na umanjenje biće dostavljen JKP „Informatika” najkasnije do 31. januara. Ukoliko podnosilac zahteva u međuvremenu promeni neke od podataka koji mogu uticati na promenu odluke, dužni su da to prijave Gradskoj upravi za socijalnu i dečju zaštitu u roku od osam dana.
 

Izvor: Dnevnik 

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.

Povezane vesti

Nove snežne padavine za sada ne donose značajnije povećanje snežnog pokrivača, ali otežavaju uslove u kojima se saobraćaj...

Ove godine je počela primena novog projekta za unapređenje kvaliteta srednjeg obrazovanja i vaspitanja, kako bi se obrazovni...

Na adrese srednjih škola u Srbiji Ministarstvo prosvete uputilo je ovih dana dopis u kojem ih obaveštava da...

U hali 2 Beogradskog sajma 9. i 10. februara 2019. godine održaće se XI Državni pčelarski sajam sa...

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je u Novom Sadu Info centar Turističke organizacije ...

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne novčane naknade nezaposlenim licima...