Obavezno vežite pojaseve i prevozite decu na propisan način: Počela pojačana kontrola vozača
Lokacija: Srbija i svet
11.03.2019.

Saobraćajna policija od danas, 11. marta, pojačano će kontrolisati vozače koji ne koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i one vozače koji decu prevoze na nepropisan način.

Ova međunarodna akcija će se istovremeno odvijati u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija).
 
Prema rezultatima najnovijih istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja, procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Srbiji je oko 83 odsto, a na zadnjim sedištima svega 12 procenata. Takođe, prema podacima ove Agencije, oko 52 odsto roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.
 
Od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila.
 
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar