Obaveštenje o akciji sprečavanja trovanja pčela
Lokacija: Srbija i svet
20.03.2019.

Uprava za zaštitu bilja, Zapadnobački upravni okrug, obaveštava građane  o primeni zakonskih propisa u oblasti primene sredstava za zaštitu bilja (PESTICIDA) u vreme punog cvetanja poljoprivrednih kultura, a u vezi akcije sprečavanja  trovanja pčela.

U Obaveštenju se navodi da su korisnici sredstava za zaštitu bilja odgovorni za aktivnosti i mere predostrožnosti koje preduzimaju u vezi sa primenom sredstava za zaštitu bilja.
 
Кorisnici sredstava za zaštitu bilja rizikuju da i njihova proizvodnja bude ugrožena, smanjenjem prinosa i plaćanjem šteta koje prouzrokuju nepravilnom i nesavesnom primenom sredstava za zaštitu bilja, odnosno ako primenjuju sredstva za zaštitu bilja koja su otrovna za pčele u vreme cvetanja bilja“, stoji u obaveštenju.
 
Fitosanitarna inspekcija Uprave za zaštitu bilja je preduzela sve neophodne aktivnosti u vezi sa sprovođenjem mera usled kršenja odredbi Zakona o sredstvima za zaštitu bilja koje se odnose na primenu sredstava za zaštitu bilja u vreme cvetanja bilja i vođenje evidencije o primeni sredstava za zaštitu bilja.
 
Pored propisanih kazni, nesavesni korisnici sredstava za zaštitu bilja rizikuju nadoknadu za štetu koju nanesu pčelarima trovanjem pčela!

Obaveštenje u celosti možete pročitati OVDE.

Izvor i foto: kula.rs
 

Komentari
Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove 025info redakcije.
Postavi komentar